Оградата по границата вече изглежда внушително


Оградата по границата вече изглежда внушително
Бойко Борисов и Валери Симеонов инспектираха в неделя как върви изграждането на защитната ограда по границата ни
27 Май 2016, Петък


При съвместна инспекция премиерът и лидерът на НФСБ установиха, че изграждането на предпазното съоръжение върви успешно

Автор: Десант

За да проверят докъде е стигнал строежът на оградата по границата ни с Турция, в неделя край ГКПП-Малко Търново пристигнаха премиерът Бойко Борисов и лидерът на НФСБ и председател на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Заедно с тях бяха министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, военният министър Николай Ненчев и заместник-посланикът на Великобритания у нас Сара Райли.
Преди да се разходят край предпазното съоръжение, те разгледаха 20-те военни джипове „Ленд Роувър Дифендър“, подарени на Граничните ни войски, след като бяха снети от въоръжение в британската армия.

Общо високопроходимите машини, които ни обеща лично премиерът на Великобритания Дейвид Камерън при посещението си у нас миналия декември, са 40 броя. Дарението е на стойност 443 000 паунда, заедно с превоза на машините до България.
„Ние сме изключително доволни, че имахме възможността да предоставим този подарък и да допринесем за повишаване на капацитета на българските гранични служби“ – заяви британският дипломат.
Такова дарение се прави за първи път и премиерът го оцени като голям морален жест, който показва, че Европа е съпричастна към нашите усилия за преодоляване на миграционния натиск.

Борисов изтъкна, че и подписаният засега единствено с България договор за реадмисия с Турция също ни осигурява спокойствие. Но най-главното е, че огромните ни гранични територии, които са много красиви, но слабо населени, „с дружни усилия, с пари, събрани от приходните агенции, и с помощта на армията“ вече са почти изцяло защитени с изградената ограда.
Реализирането й бе основно изискване, което постави пред правителството коалицията „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“, за да подкрепя кабинета.
„По-голямата част от оградата е изградена и изглежда много внушително и сигурно” – подчерта в Малко Търново Валери Симеонов. „Това съоръжение изолира изцяло Европа от останалия свят.

Има един много тежък участък, който предстои да се изгражда – той е на територията на Странджа и искрено се надявам и вярвам, че правителството ще направи възможното час по-скоро да се осигурят средства за завършването му“ – категоричен бе той.
Припомняме, че на последното заседание на Министерски съвет кабинетът отпусна още 6,2 млн. лева за проектиране и строеж на предпазното гранично съоръжение. До два месеца се очаква то да бъде напълно завършено в протежение на 136 км, най-вече по местата, където достъпът е най-лесен.
При това през всичките тези километри оградата вече е непрекъсната.
Остават да се изградят още към 70 км, уточни Валери Симеонов.

Че съоръжението е добре направено и поддържано, потвърди и военният министър. В това се убеди с очите си и нашият екип.
А че наистина то изпълнява своята функция да спира нелегално преминаващите през българо-турската граница, се вижда и по сводките на МВР – нарушителите стават все по-малко в последно време. Както изтъкна българският министър-председател, и самата Турция разбра, че оградата е от полза и за нея.


Част от подарените ни от британското правителство високопроходими джипове вече е на разположение на Граничните ни войски

В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки