Пенка Георгиева стана почетен гражданин на Мездра


Пенка Георгиева стана почетен гражданин на Мездра
Пенка Георгиева (отляво) бе удостоена със званието „Почетен гражданин”
27 Май 2016, Петък


Общинският председател на „Национален фронт за спасение на България“ в Мездра Пенка Георгиева бе удостоена със званието „Почетен гражданин”

Автор: Десант

за нейната дарителска дейност в полза на обществото, както и за проявен изключителен патриотизъм. Връчването на грамотата от Общински съвет-Мездра бе извършено на градското тържество, с което се отбеляза празникът на славянските първоучители Кирил и Методий и българската писменост и култура – 24 май.
Благодарение на дарените от Пенка Георгиева 10 хил. лв. през юли 2015 г., в Мездра бе изграден бюст-паметник на Апостола на свободата Васил Левски. Парите са събрани от достойната българка след 40 години трудов стаж. Към каузата на Георгиева се присъединяват нейни съграждани, ученици от местното училища и Община Мездра, които също помагат с дарения.

„Паметник на Дякона трябва да има във всеки български град. Левски е пряко свързан с Мездра, защото в околните села е основал пет революционни комитета. Званието „Почетен гражданин” е не само за мен, но и за всички, които повярваха в мен и моята кауза и ме подкрепиха в тази битка. Много съм щастлива, че на 24 май го има този паметник, за да може да се поклоним пред паметта на Апостола и неговото свято дело“, заяви Пенка Георгиева.
Нейната дарителска и родолюбива дейност продължава и през 2016 г. В момента тя събира средства, с които да бъде изработена и поставена паметна плоча на великия писател и патрон на Националния фронт Николай Хайтов на фасадата на местното читалище.


Благодарение на дарителската и патриотична дейност на председателя на НФСБ – Мездра, през юли 2015 г. бе открит бюст-паметник на Васил Левски в града

В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки