Как да се справим с напуканите пети


26 Май 2016, Четвъртък


Рецепта 1: Половинка червен домат се издълбава и в него се слага салицил на върха на ножа. Налага се върху петата и се превързва. Прави се 5-6 вечери, всеки път с нов домат.


Рецепта 2: Изпичат се няколко скилидки чесън и се намазват пукнатините.

Рецепта 3: Узрял плод от бъз се смачква и се маже напуканото място.

Рецепта 4: Овча лой се затопля леко. Петите се мажат и пукнатините се запълват добре с лойта.

Рецепта 5: За омекчаване кожата на ходилото се взема отлежало вино, прибавя се малко сироп от бъзак и се маже.

Рецепта 6: Ако петите ви са напукани, мажете ги с рициново масло два пъти седмично. Обувайте отгоре памучни чорапи и спете така, без да ги избърсвате.

Рецепта 7: Напуканите пети се лекуват много успешно с компрес, напоен с ябълков оцет. След като се направи компресът на увредените участъци, трябва мястото да се завие най-напред с найлон, а след това и с кърпа, за да не се размества. Можете да обуете и чорап за по-сигурно. Процедурата се повтаря 2-3 пъти,  докато мъртвата кожа се излющи. Пукнатините зарастват бързо.

Рецепта 8: Смесват се сокът от 1 лимон, 1 шишенце глицерин и 1 жълтък. Всяка вечер след измиване на краката петите се намазват със сместа.

Рецепта 9: Разтваря се в силна ракия или спирт толкова прополис, че течността да получи неговия цвят. Добавя се вазелин или някакъв лек крем. Разбърква се добре. Краката се мажат сутрин и вечер след измиване и се обуват чорапи.

Рецепта 10: Вземат се 3 листа теснолистен живовляк и се смачкват, докато станат на каша, която се слага върху лист от широколистния живовляк. След това се залепва за петата и се завързва добре с бинт. Отгоре се обува чорап.

Рецепта 11: 2 с.л. наситнени листа от коприва и 1 с.л. наситнени листа от невен се заливат с 1 литър вряща вода. Киснат 5 минути и се прецеждат. Ходилата се накисват 10 минути и се изтриват. След изсъхване се масажират петите и се намазват с хранителен крем. Банята може да се направи и с коприва.

Рецепта 12: Счуква се суров кромид лук. Разкашканият лук се налага на петите. Обува се найлонова торбичка, а отгоре се обува чорап. Прави се вечер и се преспива с компреса. На сутринта се измива. Изпълнява се в продължение на 6-7 дена, като ефектът се усеща едва на третия ден.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки