В отговор на вашите въпроси


26 Май 2016, Четвъртък


От години страдам от задух и съм опитвала какво ли не. Но дишането ми продължава да е затруднено.



Какви природни средства съществуват за лечението на този проблем.
Надя Петкова,
Бургас

Недостигът на въздух е основен симптом при заболявания на дихателната система. За да се разбере каква е причината, трябва да се направят изследвания и да се назначи лечение от пулмолог.
Понякога и коронарната болест на сърцето също се проявява с недостиг на въздух. Задухът е толкова типичен симптом за коронарната болест на сърцето, както и болката отляво в гърдите – смазваща, преминаваща към лявата ръка или лявата страна на долната челюст.
Съвременната медицина може ефикасно да излекува това сериозно заболяване, но по-добре е да не се чака да настъпят усложнения, а своевременно да се направи консултация със специалист.
Предлаганите по-долу рецепти може да се прилагат като профилактика и като съпътстващо лечение.

Рецепта 1: 1/2 с.л. листа от смокиня се заливат с 0,5 л вряла вода и се киснат 2 часа. Прецедената запарка се пие по 1 винена чаша преди ядене 4 пъти дневно. Освен при задух, може да се прилага при стомашни болки и чревни колики, умора и нервна потиснатост (депресия), магарешка кашлица, газове в червата, възпаление на бъбреците и пикочния мехур, дизентерия и др.

Рецепта 2: Смесват се 200 г мед, 200 мл зехтин и 200 мл гроздова ракия. Пие се по една ракиена чаша 3 пъти на ден.

Рецепта 3: 1 с. л. етерично масло от евкалипт (от аптеката) се залива с 500 мл вряла вода. Пие се по 1 к.ч. преди ядене, 4 пъти дневно

Рецепта 4: Смесват се 10 глави лук, ядки от 20 ореха, семе от 10 дюли. Всичко това се вари в 1 литър вода, докато течността остане наполовина, след което се прецежда и се прибавят 250 г мед. Пие се по 1 с.л. три пъти на ден преди хранене.

Рецепта 5: Взимат се 3 кг зелени домати, 1 кг бонбони лукчета, 1 кг захар, 1 кутия локум. Всичко това се вари до сгъстяване и се приема по 1 с.л. 4 пъти на ден преди хранене.

Рецепта 6: Смесват се 500 г мед, 2 индийски орехчета, смлени добре, 2 с.л. семе от коприва, 2 с.л. ленено семе. Взима се по 1 с.л. 4 пъти на ден преди хранене. Отделно през деня се пие от 2 до 3 литра вода, по възможност филтрирана. Процедурата продължава 40 дни без прекъсване.

Рецепта 7: Подбелът действа отхрачващо. Употребява се при бронхити, ларингити, задух, туберкулозна кашлица. 1 с.л. от билката се залива в 400 мл вряла вода, кисне 1 час. Пие се по 1 чаша 4 пъти на ден.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки