Валери Симеонов получи реплика на войнишкия кръст „За храброст“


Валери Симеонов получи реплика на войнишкия кръст „За храброст“
Ръководството на СЕК подари на Валери Симеонов плакет - копие на войнишкия кръст „За храброст“
20 Май 2016, Петък


На 16 май, в навечерието на годишнината от създаването на„Национален фронт за спасение на България“, тържествено бе открит централен партиен клуб

Автор: Десант

на родолюбивата формация в Бургас. Той се намира на улица „Васил Левски“ № 23, ет. 3.
В новия офис членовете и симпатизантите на партията на СКАТ ще могат да обсъждат проблемите на общината, както и да дискутират по политически теми. На събитието присъстваха лидерът на НФСБ и председател на парламентарната група на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов, заместник-председателят на формацията Валентин Касабов, общински съветници от партията в бургаския местен парламент, представители на „Средна европейска класа“ (СЕК), както и десетки симпатизанти и членове на партията на СКАТ от морския град.

Тържеството започна с водосвет, отслужен от отец Петър от бургаския храм „Св. св. Кирил и Методий“, който пожела на родолюбците да продължат да служат на Родината и да отстояват патриотичната кауза. След което Валери Симеонов и Валентин Касабов тържествено прерязаха лентата на новия партиен офис.
„Пожелавам на стените на новия клуб да бъдат окачвани множество грамоти и победни изборни протоколи от Централната избирателна комисия“, пожела лидерът на партията на СКАТ.

„На добър път и Бог да пази България и Националния фронт“, развълнувано добави Касабов, който е и народен представител от групата на ПФ.
Областният координатор за Бургас и общински съветник в местния парламент Ангел Божидаров заяви, че влиянието на родолюбивата формация в региона нараства с всеки изминал ден.
„В Бургаска област, където бе създаден НФСБ, партията има постоянно присъствие в местния парламент и е важен фактор в него. След последните избори в областта през октомври 2015 г. вече имаме представители и в общинските съвети на Поморие, Созопол, Камено, Царево.

Дейността на депутатите от Националния фронт в Народното събрание ме прави уверен, че ще имаме още повече успехи на следващия вот и ще увеличим нашето присъствие. Структури на партията в Бургаска област имаме във всички общини, като в някои от те са и повече от една. Само на територията на Бургас те са 12. Аз съм горд, че за краткия период от пет години партията се разви много бързо. Това стана главно благодарение на телевизия СКАТ и неуморната работа на Валери Симеонов, както и на хилядите симпатизанти, които безкористно помагат на Националния фронт“, подчерта Божидаров.
Коалиционните партньори в бургаския Общински съвет от СЕК също пожелаха успех на новия клуб на НФСБ.

„Ние сме доволни от откриването на всяка нова структура и клуб на Националния фронт, защото патриотите се доказаха като партията, която работи за развитието на дребния и среден бизнес, за средната класа. Това е и основната мисия на СЕК и затова НФСБ винаги може да разчита на нас“, заяви лидерът на „Средна европейска класа” Георги Манев. От името на ръководството на своята партия той подари на председателя на Националния фронт Валери Симеонов плакет – копие на войнишкия кръст „За храброст“, най-висшата военна награда, създадена от княз Александър I Батенберг през 1880 г.

За да бъде връчен на някого, от него се изисква изключителен героизъм на бойното поле – спасен живот или пленено вражеско знаме. Орденът има четири степени, в зависимост от заслугите на наградения. За повече от 130 години обаче първа степен са заслужили само няколко десетки българи. Сред тях е и видният държавник Стефан Стамболов, който е един от първите наградени. Самарското знаме също е отличено с кръст „За храброст“ първа степен.
Носителите на отличието имали своя организация, наречена „Общество на кавалерите на ордена За храброст“, която е създадена през 1934 г. Тя е просъществувала до 1944 г.


Новият партиен клуб на НФСБ в Бургас се намира в централната градска част, на ул. „Васил Левски“ № 23

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки