Ревностен пазител на националната памет


20 Май 2016, Петък


В своята петгодишна история „ Национален фронт за спасение на България“ се доказа и като ревностен пазител на националната ни памет и християнски ценности.


 За изминалото сравнително кратко време, през което е на политическата сцена, с помощта на родолюбвата партия бяха издигнати редица паметници и мемориални знаци, посветени на видни наши личности, оставили следа в служба на родината.
Един от тях е патронът на формацията акад. Николай Хайтов, чийто барелеф заема централно място в бургаският офис на телевизия СКАТ.

Тъкмо патриотичната медия спомогна и за издигането през 2011 г. на мемориална чешма в чест на големия български писател и общественик в родното му село Яврово. През 2012 г. благодарение на СКАТ и Националния фронт бе открит и единственият бюст-паметник на Хайтов в София, за който се намери място край една от алеите в столичната Борисовата градина. В началото на 2016 г. по идея на Инициативен комитет от членове и привърженици на НФСБ мемориал на писателя бе издигнат и в Тутракан.

Благодарение на Националния фронт и телевизия СКАТ стана реалност и една от мечтите на великия писател. На 18 февруари 2012 г. бе възстановена паметната плоча на Васил Левски пред старинната малка столична църквица „Света Петка Самарджийска“, под чийто олтар Николай Хайтов доказа, че е препогребан Апостола на свободата.
НФСБ и СКАТ помогнаха и за поставянето на паметен знак в чест на Васил Левски и в град Белица. Смята се, че по време на Възраждането Дяконът често е отсядал в къщата на местния поп Данаил. Откриването на мемориалната плоча се състоя на 20 октомври 2012 г., когато градчето отбеляза 100 години от освобождението си.

Партията на СКАТ бе единствената политическа сила, която не позволи да бъдат забравени жертвите на протурския тероризъм в България. Всяка година патриотите организират възпоменателен митинг и панихида за загиналите при кървавия атентат при гара Буново, като свеждат глава пред величествения мемориал в тяхна чест, издигнат през 2007 г. със средства на телевизия СКАТ.
НФСБ и патриотичната медия неведнъж са подкрепяли финансово и изграждането на нови християнски храмове, както и извършването на ремонти дейности на стари православни църкви. През септември 2011 г. със спомоществователството на Валери Симеонов звън на църковна камбана огласи бургаското село Твърдица.

Тогава бе осветен храмът „Рождение Богородично“, а месец по-късно бе открита и църквата „Пимен Зографски“ в бургаския квартал Крайморие. През октомври 2013 г., отново благодарение на родолюбците, със свой православен храм, носещ името „Св. Троица“, се сдоби и друг квартал на морския град – Банево, както и бе ремонтирана църквата „Св. Петка“ в Рудник.
Лидерът на патриотите Валери Симеонов е основният инвеститор на строежа и на величествения православен храм „Св. Георги Победоносец“, който на 2 октомври 2014 г. отвори врати в бургаския квартал „Победа“.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки