Валери Симеонов: Този сериозен въпрос не бива да се обръща в истерия


Валери  Симеонов: Този сериозен въпрос не  бива да се обръща в истерия
20 Май 2016, Петък


Председателят на ПГ на Патриотичния фронт и лидер на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов в четвъртък бе гост в сутрешния блок „Добро утро,

Автор: Десант

България“ на Радио „Фокус“.
По повод заканата на т.нар. „българи в чужбина“ да продължат да протестират, ако депутатите не върнат старите правила за гласуване, той коментира за пореден път, че петима човека, говорещи по скайпа, не може да представляват нашите сънародници зад граница. „Това са една и съща дребна шайка от дребни играчи, свързани с „Протестна мрежа“ и с групата „Гласувай без граници“. Все „соросоидни организации“ на издръжка от „Отворено общество“ или „Америка за България“, и все свързани с президента Плевнелиев, респективно с неговия политически партньор ДПС. Обидно е да се говори, че това са българите в чужбина“ – категоричен бе депутатът.

Той препоръча петимата протестъри да се качат на самолета и да дойдат да гласуват в България. При което обърна внимание, че всички те са от градове, където няма никакви проблеми. Едната от надигащите глас срещу промените – Елена Хамбарджиева например, е от Ню Йорк, където винаги е имало достатъчно секции. Другата – Мария Спирова, пък живее в Оксфорд. „Тя за какво претендира, след като в Лондон винаги е имало откриване на много секции?!“ – чуди се Валери Симеонов.

Друг от протестърите е Димитър Иванов, който се подвизава в швейцарския град Цюрих. За него лидерът на патриотите признава, че ще му се наложи малко да попътува, за да измине разстоянието от около 200 километра до Лозана, където ще може да гласува.
„Недейте да обръщате този сериозен въпрос – за правата на българите в чужбина, в някаква истерия, подчинена на претенциите на една група от пет-шест човека. Това просто е унизително!“ – обобщава народният представител.
Той е убеден, че всичко това представлява една добре организирана кампания в интерес на ДПС и с цел връщането на старото положение, на стария изборен кодекс, когато в Турция се отваряха 139 секции и като нищо в бъдеще те можеше да достигнат и над 300 дори. Ограничения за това не съществуваха досега.

„Това ли искаме?! Отново Турция брутално да диктува вътрешните работи на България?! Точно това искат „протестиращите“! Тук не става дума даже и за някакви капризи, а да се гарантира политическата сила, която да подкрепи кандидатурата за втори мандат на Плевнелиев. Нщата трябва да се казват с истинските им имена“ – директен бе Валери Симеонов пред микрофона на Радио „Фокус“.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки