Уникален сладкиш с крема сирене и яйца


20 Май 2016, Петък


Назаем от Япония


Продукти:
200 г крема сирене
200 мл прясно мляко
4 яйца
50 г брашно
един лимон
80 г кристална захар
олио за намазване на съда, в който ще се пече сладкишът

Начин на приготвяне:
Сладкишът се пече в малка кръгла форма за торти, като най-напред трябва да се приготви самият съд. Формата се намазва с олио или разтопено масло. Изрязва се от домакинска хартия кръг с големината на дъното и след като се сложи, също се намазнява добре отгоре. Пак от хартия се прави цилиндър, който трябва да стърчи над стеничките на формата поне с десетина сантиметра. Важно е, защото при печенето сладкишът се надува и има опасност да излезе извън съда.
След тази предварителна подготовка се пристъпва и към разбъркването на продуктите за японския чийзкейк. Което отнема два пъти по-малко време от облепването на формата за печене с хартия.

В дълбока купа се размачква добре крема сиренето. Ако имате възможност, използвайте маскарпоне, така накрая ще се получи по-плътен и по-богат вкус.
Постепенно се добавя прясното мляко, като се разбърква с тел.
Жълтъците се отделя от белтъците и се пускат един по един в сместа с крема сиренето, като енергично се бърка. Добавя се брашното, предварително пресято през гевгир. През гевгира накрая се прекарва и самата смес. Чак тогава към нея се прибавят настърганата кора и сокът на половин лимон.

Белтъците се разбъркват с тел на сняг, след което към тях се добавя захарта, на три пъти, като през цялото време енергично се бърка. Накрая трябва да се получи гъста смес като за целувки, която да не се отделя от бъркалката.
Лъжица по лъжица белтъчената пяна се смесва с яйчения крем, като вече се разбърква с дървена шпатула, докато се получи хомогенна смес. Изсипва се в предварително подготвената форма, която се поставя в тава с по-голямо дъно, пълна с вода – толкова, че като се сложи съдът със сладкиша, да не прелее.

Пече се в предварително загрята фурна на 140 градуса за 40 минути, след което температурата се понижава до 120 градуса и се пече от 20 минути.
След като поизстине, се маха от формата и хартията и чийзкейкът се поднася нарязан и украсен с каквото  сладко имате под ръка или с шоколадов топинг.


В категории: Горещи новини , От кухнята на баба

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки