Ще дойде ли краят на българските абсурди


Ще дойде ли краят на българските абсурди
19 Май 2016, Четвъртък


Нашите сънародници – българите, като че ли свикнаха (или се примириха) с честите абсурди, с които се сблъскват във всекидневния си живот.



Но в последно време една тревожна, зловеща новина надмина всички очаквания на нашето въображение. Дори човешкият ум не може да приеме грозната информация – това, че ръководителите на Фонда за лечение на деца с увреждания са злоупотребили със събраните финансови средства.
Ако тая новина се потвърди от контролните органи на републиката, това ще е айсбергът на циничните абсурди! Да посегнеш да крадеш от събраните от добри хора средства за лечение на пострадалите от съдбата си деца, това вече никой здрав разум не може да го побере!

Какъв ще да е този ръководител, който се е полакомил да граби от събраните с толкова труд парични средства за лечение на най-беззащитните, най-невинните същества на тая грешна земя! В каква семейна среда са минали първите му „седем години“, в кое училище са го „възпитавали“, за да стигне до тая низост, тая отвратителна гадост!? И ако той има семейство и деца, не мисли ли, че бумерангът на злото рано или късно ще се стовари върху него и семейството му?!
Какво може да се очаква от такъв човек, за когото няма нищо свято, нищо морално, нищо човешко!

Тези парични средства са събирани от десетки хиляди добронамерени българи и дори  бедни пенсионери са отделяли от мизерните си пенсии, от залъка си, за да помогнат на ощетените от съдбата си деца.
И днес се питаме: защо в съдебните зали, когато показват осъдени престъпници, им разрешават да крият гузните си лица с някакви качулки? Не трябва ли да ги види целият народ, да ги разпознава, за да ги презира и се пази от такива?!

Дошло е крайно време доброжелателните хора от цялата страна да се обединят и организират и заедно с органите на МВР да поведат тотална борба срещу битовата и всяка друга престъпност.
А какви думи да кажем за онези престъпници с белите якички и луксозните вратовръзки? Тези, които докараха гибелния банкрут на Корпоративна търговска банка ( КТБ)! Тези, които ограбиха с 3,5 милиарда най-бедния в Европейския съюз народ – българския. И сега тези финансови акули свенливо се спотайват и се крият в чужди страни, недосегаеми и ненаказани!

Време е в съдебните процеси да се престане със спекулациите на изтъркания и банален израз „липсват доказателства за престъпна дейност“.
А кой трябва дa търси и открива тези решаващи, съдбоносни доказателства? Нима пострадалите, жертвите на тия чудовищни кражби следва сами да ги търсят?!

Никола Динев,
Пловдив


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки