Кому е нужен пръстовият отпечатък


Кому е нужен пръстовият отпечатък
12 Май 2016, Четвъртък


В интернет наскоро се появи статия на д-р Калудов, в която той заявява, че не е чувал за друга държава, в която се изисква пръстов отпечатък, за да бъдеш лекуван.



В създалата се у нас ситуация ще е справедливо и „лекарите да поставят пръстов отпечатък на епикризата на изписания болен пациент" – отбелязва авторът на публикацията. Така лекуващият лекар ще гарантира за състоянието на пациента след изписването му.
Вероятно д-р Калудов познава използването на търговските правила в медицината. Ако неговата идея се приеме от Народното събрание, ще спрат някои нежелани практики, свързани и с Търговския закон. Ще се сложи край и на изписването на пациенти с недоказани диагнози, на такива, които не са излекувани и т.н.

Всички лекари в България добре познават състоянието на здравеопазването ни, но на една час от тях е по-изгодно да има хаос, да се източва Здравната каса, да се изнудват болните хора и да се печели на техен гръб. На българина му остава да търпи и да се моли да дойде всевишният и да изгони търговците от здравната система, така както Христос е изгонил търговците от християнския храм.
В България, за съжаление, няма да се намери месия, който да се жертва за здравето на хората.

Българинът е вярващ и уважителен. За него докторът е всичко. Затова като тръгне да търси помощ и здраве при него, той пълни торбата. Нашего брата умее да благодари, но и мрази да го изнудват. Иначе болните хора оценяват непосилния труд на медицинския персонал, когато той полага всички усилия да спаси живота им.
Трябва да помним обаче, че преди 25 години във всяко село, завод, фабрика, училище имаше медицински пункт с фелдшер и медицинска сестра. Те познаваха заболяванията на своите пациенти и се грижеха за тях. Тогава не умираха хора от елементарни здравословни проблеми, защото получаваха своевременна помощ.

И е недопустимо вече в средата на второто десетилетие на ХХІ в.– века на високите технологии и техническия прогрес, да се увеличава смъртността в България. Днес в лечебните заведения разполагаме с богата материална база и най-модерна медицинска техника, както и с квалифицирани здравни кадри. Затова никак не е редно българите да умират в мъки и страдания заради все още неоправените недъзи в здравната ни система.
За голямо съжаление днес продължават да съществуват болнични заведения, в които влизаш болен и излизаш още по-болен!

Ганчо Ганчeв,
Бургас


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки