Помним ли бомбите


Помним ли бомбите
Живата торпила Димитър Списаревски
11 Май 2016, Сряда


И тази година, макар и вяло, медиите напомниха за бомбардировките над София и другите градове през Втората световна война,

Автор: Христо Христов, Правец

извършени от английски и американски самолети. Вярно е, че тогавашното ни „демократично” правителство обяви война на Англия и Америка, които, както се говори, са ни търсили на картата.
Във въздушните боеве над столицата ни нашите славни военни пилоти се сражаваха с нашествениците и често сваляха самолетите им. Спомням си една битка в небето над Правец, когато бяха свалени два вражески аероплана. Известен е и таранът на Списаревски.

София беше евакуирана, а правителството се беше скрило на Боровец. Населението с ужас очакваше набезите на агресорите и с неописуем страх наблюдаваше ескадрилите, които прелитаха в посока Румъния. Не се знаеше къде те ще изсипят смъртоносния си товар.
При бомбардировките бяха избити стотици българи и разрушени хиляди сгради. Пострадаха не само военни цели, но и много граждански обекти. Върхът на безчовечието беше хвърлянето на минирани играчки. Десетки деца бяха осакатени от тях.

Мина време, настъпиха нови „демократични” години. Политици, управници и разни псевдопатриоти често правят изявления, че обичат и други страни, но най-обичат  България. Обичат България, но построиха паметник на американските летци, които хвърляха бомби и минирани детски играчки над България. Това означава признание и поощрение на техните действия – добри момчета, правили са добро! Не ми е известно дали има такова чудо по света – паметник на убийци!
Аз пък питам: нашите храбри летци, които се биеха като орли за родината и ги сваляха, престъпници ли са? Дали пък не трябва да им се потърси съдебна отговорност за своеволията, които са вършили?


В категории: История , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки