Кмет от НФСБ се отчете с много успехи само за половин година


Кмет от НФСБ се отчете с много успехи само за половин година
На отчета на кмета на Ръжево Конаре Йовка Аврейска (вдясно) присъстваше и регионалният координатор за Пловдивска област Андон Андонов
06 Май 2016, Петък


Благодарение на Йовка Аврейска от патриотичната партия, пловдивското село Ръжево Конаре ще се сдобие с нова канализация, модерно улично осветление и по-чиста природа

Автор: Десант

Десетки жители на пловдивското село Ръжево Конаре се събраха на 29 април в кметството, за да чуят лично от кмета си Йовка Аврейска какво е свършила през първите шест месеца от управлението си. Тя бе избрана от листата на „Национален фронт за спасение на България“ и за първото полугодие от мандата  успя да изпълни значителна част от предизборната си програма, с което спечели още по-големи симпатии и подкрепа от страна на местните жители.

Сред първите инициативи на Аврейска бе решаването на дългогодишния проблем с уличното осветление в селото. „В момента в Ръжево Конаре няма тъмни места, подменени са лампите навсякъде. Освен това в кметството взехме решение осветителните тела да бъдат подменяни минимум четири пъти в годината, а не само веднъж, както бе досега“, отбеляза кметът.

По идея на Аврейска започва и залесяване на брега на река Стряма, която минава в близост до пловдивското село. „В момента от двете страни на речното корито има много нерегламентирани сметища, целта е постепенно покрай залесяването на брега те да бъдат премахнати. Хубаво ще е в инициативата да участват повече хора, разчитам на по-голяма съпричастност към начинанието. От Община Калояново поеха ангажимент да доставят близо 100 дръвчета. Ние пък вече приготвихме табели, с които ще уведомяваме жителите, че всеки, който замърсява района, ще бъде глобяван“, подчерта Аврейска.

Кметът от НФСБ добави, че от началото на март вече са почистени всички отводнителни канали, като предстои и проучване за строеж на пречиствателна станция.
В следващите седмици тя и екипът й ще подадат документи до Община Калояново за изграждане на канализационна мрежа на Ръжево Конаре. За старта на проекта й вече има предварително одобрение за отпускане на средства от „Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда“ (ПУДООС) и оперативна програма „Околна среда“.

Така, благодарение на кмета от Националния фронт, пловдивското село ще се сдобие с модерна канализация за първи път в своята история.
Пред присъстващите на отчетното събрание Йовка Аврейска очерта и бъдещите приоритети в своята работа до края на 2016 г. Сред най-важните е изграждането на съвременна система за видеонаблюдение като превантивна мярка срещу битовата и циганската престъпност. Само преди две седмици двама рецидивисти пребиха 93-годишна жена в селото.

„Видеонаблюдението го искат всички в Ръжево Конаре и са готови да съдействат кой с каквото може. Ще поискам помощ и от общинската полиция в Калояново за увеличаване броя на патрулите, които дежурят в селото. В момента ситуацията е такава, че само един полицай отговаря за четири села“, заяви Аврейска.
На отчетното събрание присъства и регионалният координатор за Пловдив и съветник в карловския Общински съвет Андон Андонов.

„Днешната среща е поредното доказателство, че политиката, провеждана от Националния фронт в местната власт и парламента, ще продължи да печели все повече нови привърженици и съмишленици. Аз съм убеден, че на следващия местен вот в Ръжево Конаре НФСБ ще удвои резултата си благодарение усилията на истински родолюбец като Йовка Аврейска“, категоричен бе Андонов.
По време на събитието стана ясно, че до края на май в пловдивското село ще бъде създадена и местна структура на партията на СКАТ.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки