Кражбата на метали може да има тежки последствия


Кражбата на метали може да има тежки последствия
28 Април 2016, Четвъртък


Българска асоциация по рециклиране подкрепя предложенията за промени в Наказателния кодекс за глоба до 30 000 лв. и затвор за собствениците



на незаконни пунктове за скрап и лишаване от свобода от 1 до 10 години за кражба на кабели, електропроводи, релси, пътни знаци и капаци на шахти.
Българска асоциация по рециклиране многократно е изтъквала необходимостта от работещи текстове в Наказателния кодекс заради зачестилите случаи на кражби на метали и посегателствата над инфраструктурните съоръжения в енергетиката, транспорта, комуникациите и др. през последните години.

Тези деяния не само засягат обществения интерес, но в повечето случаи липсата на пътни знаци, релси, кабели, електричество реално застрашава живота и здравето на хората, причиняват имуществени и неимуществени вреди на много голям кръг от граждани, а освен това нанася щети за стотици милиони годишно на държавни и частни компании в сферата на електроснабдяването, транспортната инфраструктура, топлофикациите, както и на фирмите за търговия с метали. Все по-често кражбата на метали и посегателствата над инфраструктурата имат трансграничен характер и засягат повече от една държава.

Българска асоциация по рециклиране отбелязва с все по-голяма тревога тенденцията за намаляване на площадките за скрап, които работят на светло и изпълняват тежките изисквания на закона, за сметка на увеличаването на онези, които са в сивия сектор и функционират незаконно или като автоморга, само чрез разрешение за събиране на пластмаса и хартия, или както е в повечето случаи – абсолютно нелегално и без никакво разрешение.

Българска асоциация по рециклиране


В категории: Горещи новини , Трибуна

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
03.05.2016 09:34:32
0
0
PORADI SERIOZNOSTA NA PROBLEMA,ZAKONA TRJABVA DA RAZGLEZDA KRAZBATA NA METALI,
KATO IKONOMI4ESKI SABOTAZ I TERORIZAM.I KATO UMICHLENO PRESTAPLENIE SRECHTU
ZIVOTA I ZDRAVETO NA XORATA.KAKVO STAVA,AKO NJAKOI OTKRADNE 1m KABEL OT Z.P.
MREZATA ILI OT AEZ.,,KOZLODUI,,NAPRIMER?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки