България ще бъде домакин на световен конгрес по лозарство и винарство


България ще бъде домакин на световен конгрес по лозарство и винарство
26 Април 2016, Вторник


През 2017 г. страната ни ще бъде домакин на 40-я юбилеен Световен конгрес по лозарство и винарство


и на 15-ата Генерална асамблея на Международната организация по лозата и виното (OIV). Това решение бе единодушно прието след гласуване на държавите членки на OIV на заседанието на Изпълнителния комитет на Организацията, състоял се на 16 април тази година в Париж.
Провеждането на този престижен форум в България ще бъде реклама не само за българското вино, но и за страната ни като винопроизводител. Събитие от подобен мащаб ще бъде и изключителна възможност за обмяна на опит и презентация на България като добра винена дестинация.

В рамките на конгреса експерти от цял свят ще представят на наша територия постиженията си, ще бъдат разисквани научно-технически теми и ще могат да осъществят полезна обмяна на опит и иновации. Конгресът ще се проведе в рамките на 8 дни и ще събере над 1000 представители от всички държави членки на OIV. Това е форум, на който си дава среща международната научна общност и администрацията, която работи в сектора, водещи световни търговци на вина, както и водещи журналисти енолози от цял свят. В неговите рамки се дискутират и определят политиките на развитие в лозарството и винарството.

OIV е междуправителствена организация с призната компетентност за своята работа от научно-техническо естество по отношение на лозовите насаждения, виното, напитките на основата на вино, десертно грозде, стафиди и други продукти, базирани на лозарството и винарството. Нейни членове са 46 суверенни държави, 21 от които са страни от Европейския съюз.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки