Уроци по интернет, но с жив учител


Уроци по интернет, но с жив учител
Подобно обучение изобщо не е новост по света
25 Април 2016, Понеделник


„Прознание“ опитва революция

Автор: Веселин Максимов

Прознание е първата българска интернет платформа, която помага на децата от предучилищна възраст, чак до 12 клас, да се подготвят качествено за училище, без да занимават прекалено заетите си родители и без да дават луди пари за частни уроци. Засега тя няма аналог у нас, като уникално съчетание на съвременни педагогически практики и технологични решения.
Освен предимството да предложи екип от висококвалифицирани специалисти, „Прознание“ оптимизира програмата на учениците от всички класове и така прави подготовката за училище лесна и приятна, без да им отнема от времето за игри и спорт. Те участват в уроците на платформата по любим начин - с компютър, камера, слушалки и микрофон. По интернет. 

Самите те са обединени в разнообразни курсове, с цел да помогнат за подготовката на матурите в 4, 7 и 12 клас, но са и интензивна и съпътстваща учебния процес подготовка по различни предмети, наваксващо обучение и индивидуални консултации.
Предимството на „Прознание“ е, че дава възможност на ученици от различни райони на България да имат достъп до опитни учители, с чиято помощ да осмислят материала. Към всички тези връзки е добавен богат илюстративен материал и много упражнения, които помагат на учениците да осмислят материала и сами да достигат до решенията.
Освен успешния подход, платформата осигурява и гъвкава програма, съобразявайки се с удобно за учениците време. А участието в уроците става от всяко удобно място – само с компютър и интернет връзка.

В зависимост от предмета и възрастта на децата, уроците са с продължителност от 30 чак до 120 минути. Учениците в урок са  от 6 до 9. Те могат да работят индивидуално с преподавателя, но и да участват в колективни задачи във виртуалната класна стая.
Учителите в „Прознание“ са внимателно подбран екип от специалисти по различните предмети, но и педагози, които напълно възприемат съвременните методи на преподаване. Част от тях работят и в реални български училища. Авторската методика за обучение е създадена заедно с преподаватели от Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

Виртуалната класна стая на „Прознание“ е онлайн място за среща между ученици и учител. Тя предоставя много сериозен набор от инструменти за преподаване, които помагат за осмислянето на материала – аудио- и видеосъдържание, графики, възможност за самостоятелно изработване на такива, странични упражнения...
Любопитното е, че родителите могат да следят отблизо развитието на своите деца, тъй като има опция за достъп до видеоархива от проведени уроци във виртуалната класна стая. Подобие на родителските срещи са онлайн консултациите със самите преподаватели.
Широко прокламираният „индивидуален подход“, който на практика се случва твърде рядко в съвременното българско училище, в „Прознание“ е истина, възможна благодарение на технологиите.

Платформата е изработвана бавно, внимателно и с мисъл повече от две години и не е измислена в лаборатория от скучни кабинетни учени. Тя се основава на постоянната и активна обратна връзка с ученици от всички възрасти, учители от всички нива на родното школо и родители, които наистина се интересуват от образованието на децата си.
Замислена е не като мъчително място за изпитване и наливане на празни знания, а като пространство, в което на децата им е интересно и с желание и удоволствие учат своите уроци.


Платформата отделя внимание и на значими постъпки на деца, като тази на Мария, спасила живота на тролейбусен шофьор и неговите пътници

В категории: Културен Десант , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки