Стига с тази „етническа омраза“


Стига с тази „етническа омраза“
Комплексарът, който преби циганчето Митко, си подлежи на съд за хулиганство. По същия начин той сигурно би пребил и българче
23 Април 2016, Събота


Къде я виждате? И имате ли проблем с Мустафа, Ибрахим...

Автор: Веселин Максимов maximov@desant.net

Повръща ми се от това. Гадно ми е да го гледам. Веднага щом правителството нещо зацикли или се види в страшна принуденост да е конкретно и да говори наистина, тиражира страховити сценарии за евентуални етнически сблъсъци и какво ще последва от това. Почти 100% от медиите се включват във всеобщата раздувка, дневният ред се измества някъде на майната си и хората започват да мислят за нещо съвсем друго.

Комплексарът, който преби циганчето Митко, си подлежи на съд за хулиганство с неговото „Лягай долу, бе!“. Да си понесе каквото трябва според закона и точка. Така да го отнесат и всички агресари. Но и циганите, извършващи всеки ден престъпления, за които любвеобилният към тях Български хелзинкски комитет мазно мълчи.
Нали има закон? Законът е същият и за постоянно нарушаващите българската граница нелегални имигранти от целия свят. Но е важно как простакът, набил невръстно циганче, става водеща новина.

Стига с тази „етническа омраза“, къде я виждате? В областните и общински управи, в които работят „етнически турци“ ли? Или сред вашите приятели Ибрахим, Мустафа, Фатима, Юмер, Емел... Имате ли проблеми с тях? Аз не.
Противно на мантрите на Лютви Местан, който в началото на жалкия си политически път се е казвал „Владимир Зидаров – претендент за политическо внимание от СДС“ (има снимки), мюсюлманите в България просто искат да са... мюсюлмани.
За това как изповядващите исляма в Руенско например пият ракия и ядат свинско, се отказвам да ви кажа, защото едва ли ще е нещо ново. Пият. И ядат. И кому това пречи или помага?

По-интересно ми беше, че тези достойни хора (дето се убиват от всекидневна работа по тютюн, краставици и каквито зеленчуци още се сетите), ми разказаха, че продават по-евтино, отколкото „гражданите не плащат на нас, купуват гръцко и турско, не български домати“.
Междувременно България се тресе от невероятни глупости. Никой от парламентарната комисия (даже и Сотир Цацаров гъгне невнятно по въпроса) не казва например „кой“ излъга стотиците хиляди вложители в КТБ.

Няма „етническа омраза“. На хората им е писнало ужасно от изроди, които влизат безнаказано в къщите им, бият ги и ги ограбват. Цигани, българи, каквито и да са...
Забележете, че почти 100% от всички коментатори по въпроса за „етническата омраза“ са от добре нахранени жители на градовете на България. С постоянен достъп до интернет. Интересно ми е как щяха да говорят, ако живееха в зачуканите Родопи. Където е била най-голямата асимилация на българското население И където са най-големите красоти български.

Страхът там е съвсем обикновен. И практичен. Ако не си от ДПС – няма за теб житейска реализация. Останалите бабички там са българки със забрадки. Мюсюлманки, но говорят на български език. Мислят как да направят картофи и да ги продадат, за да вземат някой лев. Нищо общо с политика, Местан, идеята на Давутоглу за „пантюркизъм“ и подобни глупости.

По времето на соца имаше вестник „Нова светлина” („Йени йъшък”), който се разпространяваше в Лудогорието – на турски език. В казармата го обсъждахме с един пич от моя взвод, Емил Слона, родом от Разград. Каза, че нямал проблеми с него. Нито с четящите го. Били майки и бащи на негови съученици. Майка му и баща му също нямали проблеми с майките и бащите на съучениците му, които го четели.
По онова време в университетите имаше специални квоти за сънародниците ни с турски имена. Ето така са се пръкнали много умните и начетени Ахмед Доган, Лютви Местан и подобните сладкодумници от техния кръг.

А етническа омраза беше преименуването. Измислено като експеримент, наложен на Българската комунистическа партия от Съветския съюз, за това  как биха се държали в такива случаи големи етнически групи. Слава Богу, комунистическата партия отдавна не е водеща сила у нас и извинението, което местановци размахват като плашило, трябва да бъде търсено единствено и само от тогавашните партийни и държавни босове.
И стига с таз „етническа омраза”, с която ме депресирате от ранни сутрешни до късни вечерни блокове. Изтъпанили се мазнословни адвокати на хонорар при т.нар „правозащитни организации” да ми обясняват какъв гаден и отвратителен расист съм. И трябва да живея в мрачна вина.

Имам въпрос: Защо, когато набият циганин, се разчува веднага, а когато ежедневно пребиват българин – дядо или баба, за да го ограбят, това е новина от края на емисията? За да не „нажежаваме етническия мир” предполагам. Поне гореспоменатите правозащитници така блюстят.
Да го съдят този, който наби кроткия Митко и това е. И заради това, че по същия начин сигурно би пребил и българче.


В категории: Коментари , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
playboy targovez rentier arbi
25.04.2016 06:08:26
0
0
znashi spored mnogo mnenia ima konkurentni borni meshdu partii no za da njama protivopostavjane na etnosi e dobre da se klasifizirat nashite balgarski turzi koito shivejat v balgaria kato nashi sagrashdani a tesi koito sa se izselili kato nashi bivshi sagrashdani a drugite turski i kurdski grshdani kato nashi komshii zashtoto ako na mene mi postavjat vaprosi kato za kogo si za turskite ili balgarskite protivnizi to mnogo estestveno shte kasha she shelaja da bada kato multi argentinski-swejzarski-latiniamerikanski targovez kojto ne si ponasja konkurenzii koito sa mu vredili ,vredjat ili iskat da mu vredjat nesavisimo ot koja religia ,partia narodnost sa zatova si tarja sheni za prijatelki koito otgovarjat na predstavite mi da ne sa super inteligentni ili super prosti a da badat sredno inteligentni i sredno prosti i predposhitam hubavi glupashki koito da me darjavat s pari pashki otkolkoto drugi tapashki koito gledat da mi vsemat pari pashki .
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки