Български фотограф с филм за атентатите в Париж


Български фотограф с филм за атентатите в Париж
Христо Иванов
18 Април 2016, Понеделник


Младият фотограф от Свиленград Христо Русев засне документална лента, запечатала мъката на хората след взривовете. Тя ще бъде официално представена на 20 април.

Автор: Янко Георгиев

Филмът е озаглавен Happy hours и кадрите в него са запечатали както истории с ужасяващ край, така и такива с ужасяващ късмет.
“Отидох в Париж, за да се доближа до болката и чувствата на  преживелите терористичния акт. Срещах случайни хора по улиците, сервитьори, чистачи, бездомници, преподаватели, бивши военни, журналисти. Някои от тях бяха изплашени, други бяха загубили близки роднини, трети се бяха разминали на косъм от смъртта. Но във всички тях аз виждах една жажда за живот и борба”, споделя авторът на продукцията.

Той, за разлика от много други, не приема идеята, че Париж вече не е същият. «Париж е същият, дори видях и научих от парижани как подобни събития, вместо да променят и раздалечат хората, могат изключително много да ги сближат» – допълва свиленградчанинът.
Сред главните герои на кинолентата е един българин, съгражданин на Христо Русев и ученик на великия Марсел Марсо – Герасим Дишлиев – Геро. Той, италианецът Андреа ди Люка и французинът Паскал Куба разказват за случилото се във френската столица.
Проектът съчетава видеоматериали и фотографии, издържани изцяло в сивата тоналност, тъй като по мнението на създателя й цветната снимка показва цвета на дрехите, а черно-белите – цвета на душата. Музиката е дело на един изключително талантлив 19-годишен руснак, живеещ в Норвегия.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки