Валери Симеонов: Доброволни отряди? Tова са мутренски бригади


Валери Симеонов: Доброволни отряди? Tова  са мутренски бригади
15 Април 2016, Петък


Целта им е да оберат имигрантите по границата, категоричен е председателят на НФСБ

Автор: Десант

Председателят на „Национален фронт за спасение на България“ и на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов бе гост на 12 април в предаването „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“. Публикуваме със съкращения стенограмата от разговора му с водещия.

Водещ: Видеоклип, публикуван във „Фейсбук“, показва как доброволен граждански отряд е на лов за мигранти край границата с Турция. Това видео предизвика много противоречиви реакции и остри критики от страна на правозащитниците. Помагат или превишават правата си доброволните отряди по границата? Освен видеото, за което споменахме, всички си спомняме и случая с мъжа от Ямбол, Динко, който доброволно залавяше бежанци. Защо случаите стават повече и повече?

Валери Симеонов: Ами, определено не е по причина на патриотичен подем, както се опитват да го изкарат. Това не са доброволни отряди и аз бих ви посъветвал да не употребявате понятието „доброволни отряди“. Това са мутренски бригади, познати ни от 90-те години, а защо не и от началото на това хилядолетие. В по-голямата част това не са хора, които са мотивирани от високо отговорни чувства или принципи.


Водещ: А от какво са мотивирани тези мутренски бригади, както ги нарекохте?

В. С.:
Ами, печалбата. Пари и нищо друго. Само пари.


Водещ: От кого ги получават тези пари?

В. С.:
Има две направления, два приходоизточника. Авторите на клиповете, които са и организатори на тези мутренски бригади, са много добре познати в Бургаска област. Единият от тях беше основна фигура в бандата на Рижите – една злокобна групировка, върлуваща основно в кв. „Изгрев“ в Бургас, в последствие разпростряла своето влияние и в „Меден Рудник“. Точно в „Меден Рудник“ единият от братята Рижите беше прострелян и убит от бившия полицай Петко Лисичков.

Това е история отпреди 5-6 години. Въпросният Перата (Петър Назимов) е с десетки, ако не и повече криминални прояви. Този човек в момента се изживява едва ли не като патриот.
На въпроса какво печелят – ами, печелят от това, че първото, което правят тези бригади, е да пребъркат бежанците, да им отнемат парите и да им приберат скъпите GSM-и и GPS устройствата и т.н.

По тази причина, в развитието на бежанската криза напоследък мигрантите започнаха да носят по-малко джобни пари и повече да правят преводи по банков път, но независимо от това, всички се движат с някакви джобни суми.
Вторият приходоизточник е по линията на трафикантите. Сега, както знаете, тези групички фактически не са от добре организираните структури на големите мутренски групировки ВИС и СИК. За ваша информация, в момента ВИС и СИК също не спят и не гледат отстрани какво се случва. Те са активни участници в процеса на забогатяване – организират трафиците и голяма част от тях, между другото, имат представителство в Одрин.

Каква е работата на тези по-малките, така да се каже, квартални бандити, защото те са точно такива – бургаски квартални бандити. Тяхната работа е да вдигнат шум. Като намерят някоя група и я преджобят, после да се обадят на „Гранична полиция“ и за всеки случай да извикат и някоя телевизия.
Какво постигат по този начин? Ами официализирането на тази група. С други думи – безспорното установяване на групата от имигранти или авантюристи, арабски авантюристи, на територията на България.

Това е много тънък момент, защото веднъж установени на територията на България, нашата страна е длъжна да ги регистрира, след това да ги изпрати в центровете за свободно настаняване, откъдето те по правило още на другия ден хващат пътя за сръбската граница и за Западна Европа.
Но остават регистрирани в България и, както знаете, съгласно Дъблинското споразумение, при едно евентуално залавяне в Германия, Австрия и т.н., те биват връщани у нас, което не е добре за страната ни.

Така че какво правят тези групички – те всъщност легитимират наличието на бежанци на наша територия и тяхната регистрация. За което получават пък от по-големите акули съответния дял. Така че за никакъв патриотизъм не може да става дума.


Водещ: Това, което казвате, е изключително притеснително. Каква трябва да бъде реакцията на държавата? Премиерът Бойко Борисов заяви, че едва ли не граждански дълг на всеки е да опазва сигурността на страната. В случая обаче говорим за нещо друго – за хора, които са криминално обвързани.

В. С.:
В случая не ми говорете за премиера Борисов, който за пореден път в рамките на 2 часа си обърна позицията на 180 градуса. Вие забелязахте ли го това?


Водещ: Имаше го и този момент, да.

В. С.:
Ама ние сме свидетели на това вече втори мандат на Борисов. Той така и не се научи, преди да си отвори устата, да помисли малко и да реши какво ще говори.


Водещ: Въпросът е и самите институции какво трябва да предприемат.

В. С.:
Много е ясно какво трябва да предприемат. Институциите трябва да ги задържат тези самозванци, защото не може да има такова понятие, това, което вие три пъти казахте в началото „доброволни отряди“. Какви са тези доброволни отряди от мутри? Ами я си представете какво ще се случи с мен, ако аз случайно съм на лов там? Сигурно ще ме завържат със свински опашки и ще ме оставят да ми изгният кокалите и да ме изядат чакалите.

Така че първо трябва със здрава ръка полицията да си върши работата и министър-председателят да не се обажда неподготвен, защото по този начин само пречи на институциите. За пореден път пречи на МВР да си върши работата.
Второто, което трябва да се направи – тотално да се прекрати достъпът до българска територия на всички тези арабски авантюристи с цената на всичко. Ако ще да се разпределят по на 100 метра граничари, защото то остана един необезопасен участък от стотина километра.
Едновременно трябва да се прави това, за което „Национален фронт за спасение на България” настоява от началото на мандата – завършването на оградата по границата с Турция.


Георги Манев:
Нарушителите може случайно да бъдат уцелени от ловци

В предаването „Лице в лице“ на Би Ти Ви в сряда концесионерът на ловно поле, намиращо се в непосредствена близост до българо-турската граница, Георги Манев сподели наблюденията си от преминаващите през територията на неговия участък имигранти, които досега са около 300 човека.

Той е бил свидетел как те употребяват опиум и енергийни напитки, за да издържат на дългия преход. Неговите действия в подобни случаи са той и колегите му ловци да се обаждат на „Гранична полиция“ и да търсят съдействието на нейните служители за задържането на нелегално преминаващите държавната ни граница.
Манев изказа сериозното си притеснение от факта, че съществува реален риск тези хора да бъдат убити от случаен куршум на законно ловуващите в участъка, което, от своя страна, ще доведе до международен скандал. Цяла случайност е, че до момента няма такъв инцидент.


В категории: Интервю , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Обикновен българин
17.04.2016 06:16:03
0
0
Нужно е по границата с Турция и Гърция да пратим 6-7 хиляди пехотинци-проф.армия с гранични полицаи и те да са основата на новите ни гранични войски.След 6-7 месеца да наберем 7 хиляди гранични полицаи,които да са карали курс.Ограда 3-метра по турските и гръцките ни граници.Арабите от Сирия и Египет не ги щем в България-да си върват в Арабският полуостров или Судан.[bluescreen]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки