Програма за патриотично възпитание в Шумен


Програма за патриотично възпитание в Шумен
Наталия Стефанова
01 Април 2016, Петък


Предложението на общинския съветник от родолюбивата партия Наталия Стефанова ще бъде обсъдено на следващото заседание на шуменския ОбС

Автор: Десант

Общинският съветник от „Национален фронт за спасение на България“ в шуменския ОбС Наталия Стефанова предложи да бъде създадена Общинска културна програма за патриотично възпитание.
„Въвеждането й се налага по очевидни причини.  Едно цяло поколение млади българи израсна без духовни и патриотични ценности. Повечето от младежите вече говорят някакъв особен български език, изпълнен с чуждици.

Обикновено за патриотичното възпитание на децата отговорността се възлага на
училището като институция, формираща светогледа на децата. Аз мисля, че възпитанието в родолюбие е задължение и на местната власт“, подчерта Наталия Стефанова.
Тя добави, че със създаването на програмата ще бъде продължена традицията на именити шуменци - радетели на българската духовност като Сава Доброплодни, Васил Друмев, Добри Войников и Илия Блъсков.
„През епохата на Възраждането те са подпомагали строежа на училища и читалища. Така са допринесли за възпитанието и мирогледа на бъдещите борци за свобода - участници в Априлската епопея, комитетите на Васил Левски и българските опълченци“, подчерта съветникът от НФСБ.

Тя предлага в културния календар на общината да бъдат заложени различни събития.
„Националният фронт предлага реализацията на програмата да се осъществи в няколко направления - възраждане на традиционните занаяти, запознаване с големите исторически постижения на българите през Средновековието и Новото време, възстановки и представяне на традиционни обичаи и празници, характерни за Североизточна България.
Ще бъдат организирани и беседи за запознаване с живота на велики български революционери, четене на български народни приказки, прожектиране на филми с патриотични сюжети, изложби на детски дървени играчки, както и конкурси за млади патриоти под различни форми“, се казва в докладната записка на Наталия Стефанова.

В разработването на бъдещата общинска програма тя предлага да вземат участие и учени и преподаватели от Шуменския университет „Св Константин Преславски“ и Регионалния исторически музей.
Предложението на шуменските патриоти ще бъде обсъдено на заседанието на местния парламент в началото на следващата седмица.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки