Обратна връзка


01 Април 2016, Петък


Толерантността и интеграцията


Ислямът шества по света. Америка фино провежда своята политика срещу Европа. От години Старият континент приема емигранти от цял свят. Тези хора работят и властите целят те да бъдат интегрирани в европейското общество и да спазват европейските порядки. Видно е, че това не става.
Тези хора се обособяват в гета, живеят по техните си закони и религия. Нещо повече – искат да ги наложат и на местните хора.
Културна Европа все пак се отнася толерантно към тях. А толерантността не е едностранна, тя трябва да бъде взаимна. Коранът обаче дели хората на правоверни и неверници.

В България така наречените малцинства отдавна са интегрирани – равноправно работим, равноправно живеем. По отношение на религията обаче не е така. Мохамеданите са капсулирани в свои общности, в които се налагат ислямските порядки и се поддържат връзки с радикалния ислям, като на места се увлича и циганското население. Какво обсъждат и планират помежду си мюсюлманите знаят само финансиращите ги ислямски държави.
В цялата останала Европа има около 1200 джамии. В България те са вече около 1300 и се строят още. При това развитие на нещата страната ни може да стане първата в Еропейския съюз ислямска държава.

Мъдър е българският народ. Когато преди години се заговори за интеграция, се появи приказката за кокошката и прасето, които решили да се интегрират. Кокошката казала, че от нея ще бъдат яйцата, а от прасето – маста. Ще си пържат яйца и ще си живеят тихо и мирно. „Ама мен трябва да ме заколят, за да има мас” – възразило прасето. „Така е при интеграцията: един умира“ – пояснила кокошката.
Дано разберат правилно тази мъдрост и европейските, и българските политици.

Христо Христов,
Правец


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки