Пъстра палитра с новини от света


Пъстра палитра с новини от света
25 Март 2016, Петък


Животът на планетата би могъл да бъде и много забавен


Принц Хари си боядиса лицето заради фестивал на цветовете

Принц Хари взе участие тези дни във фестивала на цветовете „Холи“, който се провежда ежегодно в края на февруари или началото на март като празник на пролетта в Непал, където британският благородник е на посещение.
Както съобщава „Скай нюз“, той е посетил намиращия се там лагер на британската армия и е взел участие в церемонията по време на феста. Лицето му е било оцветено със специален цветен прах от ученици в местното училище Gauda secondary school.
Представителят на британската кралска фамилия отбелязва пред медиите, че селото, в което останал за една нощ, е много спокойно, дори големият брой лаещи кучета не притесняват живущите в него.

Принцът пристигна в Непал на официална визита с цел подкрепа на приятелските отношения между Обединеното кралство и южноазиатската република. Той посети и националния парк Бардия, където му се наложи да имитира движенията на тигъра пред камерите за наблюдение на животните. Две от тях, които следят и записват движението на „големите котки“ през нощта, не са показвали нищо и тогава гидът на кралската особа му предложил да повтори движенията на животното, за да провери работата на устройствата. И така Хари се промъкнал пред видеокамерите, възпроизвеждайки движенията на хищника.


В американска библиотека книга, взета преди половин век

В университетска библиотека в САЩ бе върната книга, взета за прочит преди почти 50 години. Представители на вуза „Дейтън“ в северозападния щат Охайо разказват пред „Асошиейтед прес“, че бившият студент Джеймс Филипс взел за прочит през 1967 г. изданието „История на кръстоносните походи“, която върнал едва сега, извинявайки се за закъснението.

Тогавашният първокурсник, жител на Минесота, се наложило да напусне учебното заведение заради постъпването си на служба в морската пехота.
Той намерил книгата заедно с други вещи, които родителите му събрали от стаята му в студентското общежитие и изпратили като колет във фамилния си дом. Там кашонът престоял без да бъде прегледан, докато майката и бащата на несъстоялия се студент не починали.
Представители на университета заявяват, че няма да искат Филипс да плати глоба за късното връщане на изданието, която иначе би била някъде около 350 долара.


Тази година ще излети най-големият самолет

Това лято се очаква своя дебют да направи Airlander 10 – най-големият самолет в света. Приличащият по-скоро на дирижабъл въздушен гигант е дълъг малко над 97 метра или с 20 метра повече от големите пътнически летателни машини и е хибрид между самолети, хеликоптер, като в него е използвана нова супер лека технология, която го прави да изглежда като балон, уточнява сайтът money.bg.

Airlander не само може да пренася тонове товар, но и да остане във въздуха до три седмици. При това въздушният лайнер може да прекара толкова дълго време на каквато и да е повърхност, без да бъде контролиран от човек, стига огромните балони на гърба му да са напълнени догоре с хелий.
Освен всичко друго, впечатляващото му туловище се движи много тихо и не замърсява толкова околната среда както стандартните аероплани.

Машината е устойчива и на обстрел. „Можете да изпратите стотици куршуми в Airlander и той пак да лети още четири-пет часа, преди да стане необходимо да кацне”, обяснява създателят на летателното чудо Майк Дюрам, цитиран от Business Insider.


В категории: Международна политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки