Ще си научи ли Европа най-сетне урока


Ще си научи ли  Европа най-сетне урока
Край брюкселското летище след разтърсилите го във вторник експлозии, заложени от атентаторите на ИД Снимка: CNN
25 Март 2016, Петък


Време е западноевропейските лидери да разберат, че иноверците, наводнили континента, никога няма да бъдат интегрирани

Автор: Яна Славянска

И сърцето на Европа, и по-точно на Европейския съюз – Брюксел, бе поразено от кървави терористични атаки. Мнозина международни наблюдатели предупреждаваха, че е въпрос на време това да се случи. Политиците само се бояха от тази възможност. И някак си дори се изненадаха, че евентуалността се превърна във факт. После признаха, че очевидно мерките, които се взимат, не са ефикасни срещу действията на фанатизираните атентатори.
Сирия пък директно заяви, че нападенията в Брюксел са „неизбежен резултат от погрешните политики и толерантността към тероризма“.

По думите на източник от сирийското външно министерство, цитиран от агенция САНА, атентатите са последица от това, че някои страни „описват терористичните групи като умерени“.
Че опасността от тероризъм се подценява от европейските лидери е видно по всичко. Дори в черния 22 март, броени часове след взивовете в брюкселското летище и метро, белгийският премиер Шарл Мишел се опита да омаловажи заплашителната решителност на атентаторите, заявявайки, че те са извършили своите атаки „страхливо“ и „слепешката“(?!).

Един вид – толкова са смотани, че едва ли представляват голяма заплаха!
В същия дух му пригласяха и канцлерът, и вицеканцлерът на Австрия Вернер Файман и Райнхолд Митерленер, които заявиха, че „тези нападения срещу мирни граждани в сърцето на Европа носят почерка на страхливостта и варварството“. Сиреч – някакви случайно озовали се насред Стария континент недодялани страхопъзльовци просто си играят с огъня! Снизходително определяйки ги като диваци, западноевропейските политикани си осигуряват за пред публиката угодно алиби за майчинските си щения да култивират прииждащите азиатци и африканци.

А усърдно проявяващата тревожна имбецилност фрау Меркел, която отвори Кутията на Пандора, открехвайки широко вратите на Европа за чуждоземци с иноверско самосъзнание и култура, продължи да се тръшка, че на случилото се в Брюксел трябвало да се отговори със... „солидарност“. И малко повече решителност по отношение на терористите, каквото и да значи това.
„Тероризмът и нападението над мирни граждани не трябва да ни отклонят от демократичния път“ – включи се в общия хор на бодряшкия оптимизъм и австрийският президент Хайнц Фишер. Че паднали в взривовете тридесетина жертви  - „друг ще ги смени и толкоз“, както е рекъл поетът. Какво тук значат някакви си терористи?! Тя – борбата – „както казват, е епична“.

Затова и Европа „просто и логично“ ще продължи да си крачи по магистралата на демокрацията с гордо вдигната глава, проявявайки хуманно отношение към всеки пришълец, стъпил на континента. Туй, че „Ислямска държава“ си създава терористични ядки, където й скимне, очевидно за европейските лидери си е едва ли не част от демократичния процес!
Е, ставали от време на време атентати – ами случват се такива „прояви на сляпо насилие“, пораждащо известни страдания, както коментира пък папа Франциск. Но няма страшно – Светият отец след кървавата трагедия в Брюксел, както разбрахме от изявлението му, се е помолил „Бог да ни дари мир“!

И докато западноевропейците продължават снизходително да подценяват опасността от пренаселването на Стария континент с иноверци, уповавайки се на Всевишния, че процесът на интеграцията им ще протече тихо и мирно, лидерите на държавите от Източна Европа, които в миналото си са яли попарата на подобни нашественици в лицето на османците и са наясно какво ни чака, не се отказват да квалифицират случващото се като война.
Както коментира оглавяващият полската партия „Новочесна“ Ришард Петру: „ние имаме работа с професионална атака. Това не са случайни хора, а по същество – въоръжена армия. В ход е война... Не става дума за бежанци, а за въоръжена армия в Европа, с която трябва да се борим заедно, а не с усилията на отделни страни“.

Правилно хортува човекът, но как да се „борим заедно“, като западните и източните политици говорят на различни езици. Едните не спират да лелеят за проява на „хуманизъм“ и вярват в интеграцията на неподдаващите се на европейско окултуряване мюсюлмани, докато другите строят огради, хлопват вратите по границите си и дума не дават да се издума да приютяват някакви имигранти на териториите си.

На Запад не могат да разберат, че те правят това не толкова защото са по-бедни и поддържането на бежански центрове ще натовари икономиката им, а тъй като са наясно, че арабите и афганистанците никога няма да станат европейци и едва ли някога ще запеят с ръка на сърцето Одата на радостта. Но пък ще продължават да опипват булките ни, да ги изнасилват когато и където им скимне, докато техните ханъми си развяват бурките по централните площади на Стария континент.
И още нещо, на което обърна внимание във вторник лидерът на „Национален фронт за спасение на България“ и председател на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов в интервю за „Фокус” по повод взривовете на летище „Завентем” и метростанция „Маалбек” в Брюксел.

Неговото мнение е, че тези атентати не са извършени от пратеници на „Ислямска държава”, а от активирани техни симпатизанти от самата Белгия. Според Симеонов депутата фактите са показали, че до момента и във Франция, и в Белгия има огромно количество неасоциирани и неприобщени представители на малцинства, основно от арабски и африкански произход, които обществените системи не привличат и не припознават, а по-скоро изолират.

„По този начин създават омраза и чувство за отмъстителност, тъй като това са млади хора, които не са приобщени, а напротив – изолирани”, посочва още лидерът на НФСБ.
Той изтъкна, че атентатите са вследствие, от една страна, на ударите върху „Ислямска държава”, които са физиологическият им подбудител. „Но от друга страна, това е вследствие на обществените взаимоотношения в Белгия, Франция и другите западни държави”, коментира още Валери Симеонов.

Според него решението на проблема се крие в заздравяване на сигурността в тези държави. „Нещо, за което от ПФ призоваваме вече 4-5 години. Както и спирането на наплива от бежанци, което се явява един потенциален резерв на тероризма. Трябва да се въведе една по-висока степен на сигурност, както и да се пристъпи към регистрация на всички пребиваващи на територията на тези държави бежанци”, заяви още той.
„Всички тези толерантни и придирящи за права на човека просто трябва да бъдат натикани в ъгъла, защото се вижда, че демокрацията не е лъжица за всяка уста”, категоричен бе съпредседателят на Патриотичния фронт.

Колко още взривове трябва да гръмнат, та най-сетне Европа да си научи урока, че илюзорният „демократичен път“, по който е поела, няма да я докара до нищо добро, и само я води към самоубийствен тупик. От който измъкване назад просто няма! Затъне ли колелото на историята в калния коловоз на квазиразбраната толерантност, ще си тъпчем на едно място и накрая току-виж се окажем впрегнати в една каруца, която ще подкарат тъкмо тези нови заселници, на които днес подаваме ръка.


Младеж, оцелял в Бостън и Париж,
пострада при атаките в Брюксел


Американският гражданин Мейсън Уелс от щата Юта стана свидетел на трета терористична атака в своя живот. 19-годишният младеж е преживял без драскотина атентатите в Бостън и Париж, но във вторник пострада при взрива на брюкселското летище, съобщи ABC News. Той е настанен в белгийска болница с разкъсано ахилесово сухожилие, рани от шрапнели и изгаряния по лицето и ръцете от втора и трета степен.

По думите на баща му, трагедията в Бостън, където заедно със сина си той чакал жена си при финиша на маратона, когато избухват експлозиите, е научила Мейсън на „хладнокръвие“.
По ирония на съдбата през ноември 2015 г. младият американец пък се намира в Париж, докато градът е подложен на серия терористични атаки.



The Daily beast:
С тероризма ИД всъщност цели
да унищожи т. нар. „сива зона“


По мнението на наблюдателя от The Daily beast Скот Атрън, атентатите, извършени във вторник в Брюксел, са „само поредното звено от една ставаща все по-ефективна серия от атаки, предназначени да предизвикат хаос в Европа и също така да ликвидират „сивата зона“.
Що е то „сива зона“?! По думите на журналиста, „да ликвидират сивата зона“ е израз от редакционна статия, публикувана в началото на 2015 г. в интернет списанието Dabiq, което „Ислямска държава“ използва с пропагандни цели.

Та под „сива зона“ терористите разбират междинната позиция между умерените и радикалните възгледи, която заемат мнозинството от мюсюлманите. Идеята на агитаторите на джихадистите е ИД да запълни вакуума, създал се там, където вече съществува хаос – например в голяма част от Сахара и Сахел (граничната зона в Африка между пустинята и по-плодородните южни райони на Черния континент, б.р.). Там, където все още не е настъпил смут, на терористите се налага да го създадат, след което да се появят самите те. Именно по този сценарий се кани да действа в Европа „Ислямска държава“ – твърди Артън.

Освен това, той цитира публикация от 2004 г. със заглавие „Управлението хаос – диващина“, която заедно със статията за „сивата зона“ се явява задължителна литература за лидерите на терористичната групировка.
И двата текста призовават да се атакуват уязвими цели (туристически райони и пр.), да се изтощават ресурсите на „неверниците“, да се подрива вярата на населението в способността на правителството да осигури безопасността в съответните държави и пр.

В посочените статии се срещат и призиви към масите от бежанци в регионите, намиращи се под управлението на ИД, да унищожат същата тази „сива зона“ между правоверни и неверници (т.е. да се примамят съмняващите се в своите убеждения мюсюлмани в лагера на радикалистите). „На терористите се препоръчва също да използват терористични действия  като средство за въздействие върху мюсюлманите – атентатите трябва да „обяснят“ на изповядващите исляма, че миролюбивостта няма да им донесе нищо, освен страдание“ – уточнява Скот Атрън!

В тази връзка той предполага, че „Ислямска държава“ „планира провеждането на добре координирана атака в множество европейски градове, за да подсили процеса на унищожаване на „сивата зона“, а също така – да отвлече вниманието на своите потенциални привърженици и симпатизанти от факта, че в Сирия и Ирак той все по-забележимо бива задържан с военни средства“.
Политическият анализатор смята, че задължително условие за разгрома на ИД е да бъде атакуван от военните основният район, където е базирана терористичната организация.


Схема на терористичната атака в Брюксел Карта с терористичните атаки на ислямисти, извършени по света след 1 януари 2015 г.

В категории: Международна политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки