Български дизайнер облече херцогинята на Кеймбридж


Български дизайнер облече херцогинята на Кеймбридж
Една от снимките на Кейт Мидълтън с тоалета на българина, публикувани във фейсбук профила на херцогинята
20 Март 2016, Неделя


Неотдавна на благотворително събитие в Лондон съпругата на принц Чарлз и херцогиня на Кеймбридж Кейт Мидълтън

Автор: Десант

се появи с изискан тоалет, дело на дизайнера от Велики Преслав Петър Петров.
Стилната дреха на кралската особа, изработена от българина в стила на модата, господствала в средата на ХХ век, предизвика огромен интерес в средите на аристократите. Самата херцогиня качи снимки с новия си костюм в личната си страница във „Фейсбук“. Нейна фотография с тази й визия бе отпечатана и на корицата на реномирания британски ежедневник „Дейли телеграф“.

Облеклото на Кейт бе коментирано на практика от всички водещи печатни медии в Обединеното кралство, както и в сайтовете на такива световни модни издания като „Вог“ и Vanity fair, които са единодушни, че гардеробът й, който дължи на Петър Петров, е безупречен. И дори заради неговия изискан костюм тя бе сравнена от модните експерти с неповторимата Джаки Кенеди.
След настъпилата медийна суматоха около тоалета на аристократичната лейди марката „Епонин“, за която работи българинът, бе затрупана от поръчки и дори се наложи да набира допълнителен персонал, за да успее с изпълнението им.

По принцип компанията е известна с изработването на бутикови облекла за редица популярни личности от цял свят. Почитателка на бранда е и Кейт Мидълтън. Цените на дрехите, които носят марката „Епонин”, са между четири и пет хиляди английски паунда.
Петър Петров лично е отнесъл костюма в „Кенсингтън Палас”, като е бил допуснат в сградата след цял час проверки от страна на охраната. Той е роден във Велики Преслав през 1982 г., но от 10 години живее и работи в английската столица. Завършил е Техникума по облекло и хранене в Шумен. Учил е рисуване в Шуменския университет и в Националния университет по технологии и дизайн в Киев.

В периода 2002-2003 г. работи в родния си град като крояч в шуменската „Бору стил”, а после става младши моден дизайнер във „Вея елит” - също компания от Шумен, след което още две години е на същата позиция във варненската „Севан фешън”, където разработва няколко успешни дамски модни колекции.
След като получава награда за фешън дизайнер, се озовава в Лондон, където от 2011 г. е част от екипа на „Епонин”.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки