Бургас с нова туристическа атракция


Бургас с нова туристическа атракция
Инициативата за провеждането на рибен фестивал в Бургас е на общинските съветници от групата на НФСБ и СЕК в местния парламент
18 Март 2016, Петък


Създаването на колоритен рибен фестивал е по инициатива на общинските съветници от Националния фронт

Автор: Десант

Фестивал, посветен на рибните деликатеси и гозби, ще бъде най-новата атракция за жителите и гостите на Бургас. Инициативата е на общинските съветници от „Национален фронт за спасение на България“ в местния парламент. Тя е подкрепена от Комисиите по туризъм, финанси и култура към ОбС- Бургас, които предлагат бъдещият фест да се провежда всяка година през втората половина на септември. Това донякъде ще допринесе за удължаването на туристическия сезон, убедени са вносителите на докладната.

„След като германците с техния бирен фестивал „Октоберфест“ успяват да привличат туристи от цял свят, защо пък ние да не направим голям и още по-атрактивен фест с избрани рибни блюда и добро българско вино. Имаме и успешен пример в това отношение у нас - „Миден и рибен фест“ в Каварна, който, освен рокфестивалите, също много допринесе за повишаване на интереса към градчето.

Туристите, които посещават българското Черноморие, ще знаят, че освен слънце и море, в Бургас ги очакват забавления и запознанство с нашата кухня и култура. За целта ръководството на община Бургас трябва да определи местата, на които ще се разреши поставянето на павилиони за продажба на риба и рибни деликатеси“, заяви авторът на идеята, общинският съветник от групата на НФСБ и СЕК Ангел Божидаров.
Той добави, че бъдещата атракция няма да изисква допълнителни финансови разходи от страна на общинската администрация.

„Единствено трябва да се използват наличните ресурси и да се поставят павилиони там, където обикновено се провеждат събития и изложения в Бургас – като площадите „Св. св. Кирил и Методий“ и „Тройката“.
Отделно може да се помисли да бъдат поставени съоръжения и в отделните квартали на града, така че всички бургазлии да се чувстват част от рибния празник“, отбеляза Божидаров. Той добави, че към бъдещия рибен фест е възможно да бъдат добавени и допълнителни атракции като „Ден на Нептун“. В миналото той е бил много популярен сред туристите в Бургас, но след промените през 1989 г. спира да се провежда.
Докладната записка на патриотите е подкрепена от още 15 общински съветници от всички политически сили в бургаския ОбС.

„Това обединение около нашата идея е добър знак за Бургас. Рибният фестивал ще донесе положителен икономически ефект не само за града, но и за околните селища. Убеден съм, че нашето предложение ще бъде подкрепено от още общински съветници и докладната записка ще бъде приета“, подчерта Ангел Божидаров.
Сред подписалите докладната записка на съветниците от НФСБ и СЕК е и председателят на местния парламент в морския град Костантин Луков.

„Идеята на Националния фронт е много добра. Аз лично считам, че подобен рибен фестивал е нужен на Бургас. Все пак сме морски град и такава проява може да се превърне в нещо още по-широко, в нея ще могат да се включат много местни фирми. Това пък ще доведе до повече развлечения за бургазлии и увеличаване на туристическия поток през лятото“, заяви Луков пред бургаските медии.
Докладната записка на съветниците от НФСБ и СЕК ще бъде гласувана на следващото заседание на Общински съвет- Бургас на 29 март.


„Октоберфест” е най-масовият народен празник в света, който се провежда ежегодно на Терезиенвийзе в Мюнхен, Германия, от 1810 г.

В категории: Бургас , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки