Те го казаха


12 Март 2016, Събота


„В момента се финализират задкулисните договорки за новия състав на Комисията за защита на конкуренцията


като се разпределят обичайните партийни квоти, зад които прозират ясни корпоративни квоти в бъдещия състав на комисията. Ние сме принципни противници на това КЗК да се занимава с обществени поръчки"
напусналият ДСБ Радан Кънев

„Много долна политика се води и затова няма да им дам възможност да си градят политическите стратегии анти-ГЕРБ и на нашето желание за стабилност и добре работеща държава. Това е малко шизофренно вече - не мога да разбера от една страна ДСБ дали са в Реформаторския блок. Ако са, те по споразумение са част от управлението, имат министри, заместник-министри, областни управители, бордове на дирекции, агенции. В същото време, изкушени от партийните субсидии и от властта, част от тях много изгодно се опитват да се правят на опозиция и едва ли не морални стожери в обществото"
Бойко Борисов негодува пред български журналисти в Брюксел.

„Списъците на политици и магистрати с влогове в банката са непълни. Направи ми впечатление, че роднините на вицепрезидента Маргарита Попова ги няма в тази сметка, а нейната дъщеря и нейният син имат над милион"
Константин Симеонов, адвокат на собственика на КТБ Цветан Василев

"Нито синът ми, нито дъщеря ми имат влогове в милиони и толкоз по въпроса"
вицепрезидентът Маргарита Попова не е особено словоохотлива

„Ако Радан Кънев беше шеф на тази комисия, дали нямаше да е в конфликт на интереси, защото се оказа, че доста добре са контактували с тази банка. Имаше един господин Чохаджиев, който е бил заместник на Трайчо Трайков, който пък е от гражданската квота на Реформаторския блок"
Десислава Атанасова от ГЕРБ, председател на парламентарната комисия за разследване на фалита на КТБ

„Банката е обвързана с политиката. Тя е създадена от политиката, управлявана от политиката и съществувала заради политиката. Никой нищо не разследва, само се хвърля прах в очите на хората”
разследващият журналист Григор Лилов

„Абсолютно прав е премиерът и не мога да разбера защо упорито не иска да види, че съществен елемент от тази политика са скандалите и интригите, които така наречените еколози разиграват вече пета година около ски зоните в Банско и Витоша. Той много добре знае, че Радан Кънев и „зелените“ са яйчица от една кокошка. Добре е да знае също, че безконтролните милиони за лалугери и лешояди внимателно се разпределят именно за воденето на тази долна политика. Но от тези процеси отдавна би трябвало да се заинтересува ДАНС. А правителството би трябвало да се запита докога пет души „еколози“ ще разиграват цялата държава с безсмислените си претенции към българските инвеститори в зимния туризъм, с които вчера оляха дискусията за Банско в Екоминистерството”
издателят и журналист Петьо Блъсков

„Основания за сигнала до прокуратурата са признанията му за извършени от него редица престъпления във връзка с тези граждански арести. В репортажите Вълев признава, че е нанасял такива удари по хора, които са били от естество да причинят кървящи рани. Пострадалите са били част от група, включваща мъже, жени и дете, бягащи от Сирия. Вълев ги е принудил да лежат с лице към земята в продължение на час и половина, след като е отправил към тях смъртни заплахи. От един от репортажите става ясно още, че той е преследвал мъж в продължение на 2 километра, преди да го залови. Вълев отправя и редица обидни квалификации срещу бежанците и внушава страх от тях“
част от доноса на печално известния Български хелзинкски комитет до прокуратурата срещу Динко Вълев от Ямбол, който залавя доброволно нелегални имигранти

„По отношение на проблемите с природната газ България се намира на дъното. В момента сме в газовия апендисит. Ако се изпълнят политиките на Русия по отношение на Украйна, цялата наша газова инфраструктура ще остане ненужна. Дори и да намерим газ в "Хан Аспарух", тя в най-добрия случай ще може да се добива за експлоатация през 2027 г., но по-реалистичният вариант е 2030 г.”
депутатът от БСП Таско Ерменков прави мрачни прогнози


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки