Родолюбците почетоха Освобождението на България


Родолюбците почетоха  Освобождението на България
Патриотите поднесоха венци пред мемориала, издигнат на мястото, където се е намирал руският лазарет в Бургас
11 Март 2016, Петък


Членове и симпатизанти на НФСБ от цялата страна отбелязаха тържествено националния ни празник

Автор: Десант

Членове и симпатизанти на „Национален фронт за спасение на България“ от цялата страна се включиха в честванията на 138-годишнината от освобождението на България от турско робство.
На скъпата за всеки българин дата – Трети март, журналисти от телевизия СКАТ, симпатизанти и съмишленици на родолюбивата партия поднесоха венци и цветя на Паметника на опълченците в София. Към патриотите се присъединиха и стотици жители на столицата.

„На тази свята дата отдаваме своята почит към геройското дело на българските опълченци, към нашите герои като Васил Левски и Христо Ботев. Свеждаме глави пред подвига за хиляди воини от Русия, Украйна, Финландия, Румъния, които загинаха, за да бъде нашата земя свободна. Всички те се бориха на живот и смърт с османския поробител, за да се стигне до светлата дата Трети март. Трябва да помним тяхната саможертва и да спазваме завета им – „България над всичко“, обърна се към присъстващите народният представител от коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Димитър Байрактаров.

Членът на Националния политически съвет на патриотичната формация и водеща на предаването „Зад фасадата“ на национална телевизия СКАТ Силвия Трендафилова отбеляза, че свободата не е даденост, а отговорност и трябва да се защитава ежедневно.
„Доказателство за това са новите предизвикателства, пред които България е изправена – мигрантската криза и необходимостта нашата армия да защити границата ни с Турция от прииждащите тълпи, сред които е възможно да има и немалко терористи“, изтъкна тя.
Родолюбците от партията на СКАТ почетоха националния празник и в Бургас. Заместник-председателят на НФСБ и депутат от ПФ Валентин Касабов, общинските съветници от политическата формация, журналисти от телевизия СКАТ и вестник „Десант“, представители на „Средна европейска класа“, както и множество граждани на морския град отрупаха с венци и цветя паметника в Приморския парк, издигнат на мястото, където се е намирал руският военен лазарет. 

„На този ден ние се прекланяме не само пред руските, финландски и румънски воини, паднали за свободата на България, но и почитаме стотиците хиляди българи, които са направили възможна победата над османските пълчища. Близо 150 хиляди наши сънародници са загинали по време на Руско-турската война. Сред тях са доброволците в Българското опълчение, водачите на руските войски, разузнавачите, както и хиляди незнайни българи, които са подслонявали и хранили руските воини“, заяви пред събралото се множество Валентин Касабов.
Председателят на групата бургаски общински съветници от НФБС д-р Бойко Миразчийски допълни, че „трябва да пазим завета на борците за нашата свобода и да се борим да запазим Родината такава, каквато ни я оставиха нашите прадеди, за да я предадем чиста и неопетнена на младото поколение“.

Патриотите отбелязаха светлата дата и в родния град на Иван Вазов – Сопот. Десетки членове и симпатизанти на Националния фронт поднесоха цветя и венци на паметника на великия писател и сведоха глави за минута мълчание в знак на почит към падналите за свободата на България. На тържеството присъстваха заместник-председателят на партията на СКАТ и народен представител Борис Ячев и регионални координатор и общинският съветник в Карлово Андон Андонов.
„Трети март не е само датата, в която почитаме и саможертвата на далите живота си за България, но и ден, в който си правим равносметка дали сме достойни последователи на великите априлци и героите опълченци“, подчерта Борис Ячев.

Симпатизанти и членове на НФСБ поднесоха венци и пред Белия паметник в парка „Стратеш“ край Ловеч. Монументът е издигнат през 1902 г. в памет на сражението, състояло се в Червен бряг, където са били разположени основните турски сили.
„Свободата трябва да бъде ценена и отстоявана, защото тя не е даденост и не идва даром. Затова на този празничен ден искам да пожелая на всички българи да не забравят, че трябва да се борят за своята свобода и благополучието на Родината“, заяви Иван Иванов – областен координатор на НФСБ и общински съветник в ловешкия Общински съвет.
Трети март бе отбелязан и от привържениците на Националния фронт в много други градове в страната, сред които Хасково, Дългопол, Варна, Пловдив, Сливен, Ямбол, Разград и Кърджали.


Членове и симпатизанти на НСФБ отбелязаха 138-годишнината от Освобождението на България пред Паметника на опълченците в София Председателят на общинската структура на Националния фронт в Дългопол Недялко Неделчев (отляво) и секретарят на организацията Вельо Велев почетоха паметта на героите пред Паметника на загиналите за България Националният празник бе отбелязан тържествено от родолюбците и в Хасково

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки