Валери Симеонов: Нека премиерът не се бърка в избора на КЗК


Валери Симеонов: Нека премиерът не се  бърка в избора на КЗК
11 Март 2016, Петък


„Зад самоотвода на премиерския съветник Росен Желязков, номиниран от ГЕРБ за председател на Комисията за защита на конкуренцията,

Автор: Десант

стои намесата на министър-председателя Бойко Борисов, което не е редно да бъде така. Борисов мен не ме е избирал, аз съм го избирал. Нека премиерът да не се бърка в процедурата по избора на нов състав на КЗК”.
Това коментира председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт и лидер на НФСБ Валери Симеонов в студиото на телевизия Канал 3.

Валери Симеонов за пореден път защити здравната реформа, провеждана от министър Петър Москов и прогнозира, че решението на Конституционния съд да отмени един член от Закона за здравното осигуряване няма да спре реформата, а законът бързо ще бъде поправен, като се вземат предвид мотивите на конституционните съдии.
Симеонов оцени като плюс на провежданата здравна реформа рязкото намаляване на злоупотребите с парите на Здравната каса. По думите на политика, здравеопазването е една система, която е одържавена и краде от хората. Според него един общопрактикуващ лекар получава средно между 4 и 5000 лева. От една страна, джипито си получава парите от НЗОК и допълнително му дават още пари от аптеките, заради това, че предписва по-скъпите лекарства.

Съпредседателят на Патриотичния фронт коментира и хипотезите, че след затварянето на Балканския маршрут бежанския поток от Гърция ще потърси коридор през България към страните от Централна и Западна Европа.
Тезата, че мигрантите тръгват през България цели да се създаде паника у нас и не е полезна, заяви Валери Симеонов.  По думите му, подобни нелепости не бива да се коментират, а масирано навлизане на мигранти у нас не може да се случи.
Симеонов прогнозира, че в крайна сметка след приключване на преговорите с Турция лидерите на държавите от ЕС няма да приемат крайни решения нито по отношение на мигрантите, нито по отношение на Турция.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки