Събраха парите за лечението на Йоана


Събраха парите за лечението на Йоана
11 Март 2016, Петък


Сумата, необходима за лечението на 6-годишната Йоана Христова от Велико Търново, която се бори с рака, вече е събрана.

Автор: Здравка Христова

„Не предполагах, че има толкова добри хора и че е възможна подобна мобилизация в името на добра кауза", заяви Нина Нешева, леля на момиченцето, което се възстановява в болница "Мемориал" в Истанбул след претърпени две операции по премахването на тумор в мозъка.
За довършване на лечението с лъчетерапия и химиотерапия на семейството не достигаха 38 000 лв. Историята на момиченцето трогна цяла България.
На 26 февруари беше разкрита дарителската сметка на Йоана, а няколко дена след това по нея вече бяха събрани 61 000 лева.

„Сумата над тази, която ни е нужна да довършим лечението на Йоана, ще дарим на други болни деца, борещи се за здраве и живот. Благодарим на всички за добротата и съпричастността им", каза лелята.
В благородната кауза по набиране на средствата за лечението се включиха и децата от ЦДГ "Иванка Ботева" във Велико Търново, където учи малката Йоана. Децата и учителките им направиха мартеници, които бяха продавани благотворително. Инициативата премина под мотото "Купи за здраве - дари живот".

"Йоана се чувства по-добре, започнала е дори леко да напълнява. Отново започна да рисува. Вече са й  направени 15 от общо 33 процедури по лъчетерапия. На 11 март предстои 20-ата процедура. Тогава ще бъде направен и ядрено-магнитен резонанс за контрола как върви лечението. Всички с нетърпение чакаме този заветен петък", разказа още лелята на момиченцето.
Семейството на Йоана Христова изказва искрени благодарности на всички, които подкрепиха лечението.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки