Нужни са пари за лечение на болно от рак момиченце


Нужни са пари за лечение на болно от рак момиченце
Малката Йоана Христова, която се бори с рака
04 Март 2016, Петък


Йоана Христова Христова посреща на 19 януари тази година шестия си рожден ден със страшната диагноза тумор в мозъка.

Автор: Здравка Христова

Момиченцето от Велико Търново вече е претърпяло две операции в истанбулска болница. От няколко дена са започнали процедурите по лъчетерапия, предстои и подготовка за химиотерапия, както и самото вливане на медикаментите.
„Диагнозата научихме в болницата в Истанбул. В рамките на пет дена направиха на Йоана две операции на главата, които струваха 28 000 евро. Досега за хирургичните намеси и престоя й в турската клиника сме платили 80 000 лв. Помогнаха ни роднини и приятели. За лъчетерапията и химиотерапията не ни достигат 38 000 лева", споделя лелята на болното дете Нина Нешева.

Тя пояснява, че на момиченцето ще трябва да се направят общо 33 процедури лъчетерапия в рамките на 6 седмици. Ще има и 6 вливания – по едно на седмица, като подготовка за химиотерапията, която ще продължи една година.
„След прегледа в болницата се разбра, че трябва спешно да се направи животоспасяваща операция. Заради насъбралата се в черепа течност и огромния мозъчен тумор на Йоана са й оставали само няколко часа живот. За щастие няма разсейки и това ни крепи и дава надежда, че тя ще оздравее", вярва леля й Нина.

Година преди семейството да стигне до истанбулската болница започнали да се проявяват първите симптоми, че нещо със здравето на детето не е наред. В началото на момиченцето му ставало лошо и то повръщало. После дошли кризите със силните болки в стомаха.
Близките му тръгнали да го водят по доктори – в самото Велико Търново, в Шумен, в София... И се заредили всевъзможни диагнози – ту пъпна херния, ту обърнат апендикс, нервен стомах, гастрит и какво ли още не. Но никой от лекарите не предположил, че става дума за тумор в мозъка.

Йоана започва да пие лекарства за стомаха и успокояване на нервната система, защото станала раздразнителна. Стигнало се дори до сеанси с психолог, който препоръчал на родителите й да вземат домашна котка, с която детето да си играе, за да се успокои. Писаната била осигурена, но и тя не помогнала състоянието на момиченцето да се подобри.
Завели я при специалист по ирисодиагностика, който препоръчал да заведат болното момиченце в софийската клиника „Св. Наум". Това и сторили. Но когато обяснили симптомите, оттам за малко щели да ги върнат, ако в този момент малката Йоана не направила криза в лекарския кабинет. Лекарката решила, че прави епилептичен припадък и я изпратила да й направят електроенцефалограма.

Резултатите били лоши и се наложило детето да бъде обследвано и със скенер. Той потвърдил страшната диагноза, че епилепсията на момиченцето е само симптом на раковото заболяване, причинено от тумора в главичката му.
Неговите близки са разкрили дарителска сметка на името на малката Йоана Христова и се надяват да се намерят хора, които да помогнат отново да се върне усмивката на лицето й.
Номерът на банковата сметка в „Уникредит Булбанк“ е: BG57 UNCR 7000 1522 5511 05.


В категории: Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
дарител
08.08.2020 23:13:15
0
0
Това дете почина заради многото погрешни диагнози на толкова много лекари. Очевидно родителите нямат сили да заведат толкова много съдебни дела за престъпното погрешно диагностициране на детето им. Погрешната диагноза и погрешното лечение са престъпления.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки