Възстановяването на казармата е напълно възможно


Възстановяването на казармата е напълно възможно
Момент от гостуването на Валери Симеонов в сутрешния блок на Би Ти Ви в сряда
04 Март 2016, Петък


„Възстановяването на задължителната наборна военна служба е напълно възможно“,

Автор: Десант

заяви лидерът на „Национален фронт за спасение на България“ и председател на парламентарната група на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов при гостуването си в сутрешния блок на БТВ на 2 март.
„Военната служба е дълг пред Отечеството, който всеки мъж трябва да изпълни. Връщането на наборната казарма е основна точка в програмата на НФСБ и ние винаги ще се борим за нея. Каква държава е България, ако не може да осигури финансово и материално дори собствените си въоръжени сили?!“, категоричен бе Валери Симеонов.

Той добави, че казармата възпитава в младите мъже чувството на отговорност и дълг към обществото. Именно влизайки в армията се научава какво е родина, национално знаме, клетва и какво – да дадеш приноса си за тяхното опазване. „В момента младото поколение е загубило не само чувството си за отговорност, но и своя патриотизъм. Видно е, че образованието в този си вид не може да се справи с тези проблеми“, подчерта лидерът на патриотите. Той добави, че трябва да бъдат възстановени часовете по военно обучение в средните училища.

Валери Симеонов засегна и темата за кризата с мигрантите от Близкия изток и защитната ограда по границата ни с Турция.
„Това е латентна война на цивилизациите, която трябва да се осъзнае. Германския канцлер Ангела Меркел носи голяма част от моралната вина за цялото това нашествие на ислямисти.  Рано или късно ще се наложи тя да поеме тази вина пред целия Европейски съюз“ – изтъкна лидерът на НФСБ.
Той изрази своята надежда, че страната ни ще запази славата си на непривлекателна държава за бежанците, като не пропусна да подчертае, че основна заслуга за това има защитното съоръжение по границата ни с Турция, което бе изградено по настояване на Патриотичния фронт.

„Включването на издигането на тази ограда в програмата на правителството беше нашето основно изискване, за да му дадем нашата подкрепа. Добрата новина е, че тя вече е готова на равните и най-рисковите участъци, където мигрантите нахлуваха на тълпи“ - заяви депутатът. Той подчерта, че досега няма случай на преодоляване на защитното съоръжение, от което са готови близо 60 км от общо 260 км предвидена негова дължина. И уточни, че теренът, през който строителството трябва да продължи, е доста по-труден за работа, тъй като е обрасъл с гъсти шубраци и храсти. Но патриотите имат уверението на кабинета, че до края на годината всичко ще бъде завършено.

Валери Симеонов обърна внимание, че сегашното съоръжение няма няма нищо с оградата, вдигната от кабинета на Пламен Орешарски, която пропадна заради некачественото монтиране на носещите стоманени колове. Сега тя е двойна и изключително трудна за преодоляване. „Можем спокойно кажем, че България има една от най-сигурните външни граници в Европейския съюз“ – напълно сигурен е лидерът на НФСБ.

Решението на Народното събрание и армията да бъде изпратена да пази границата с югоизточната ни съседка той окачестви като много отговорно, тъй като участъците, които още не са оградени, няма как иначе да бъдат опазени, докато не приключи вдигането на защитните съоръжения по тях. Включването на финансирането на изграждането им бе едно от условията на Патриотични фронт за подкрепа на държавния бюджет за 2016 г.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки