Да се лекуваме с червено цвекло


02 Март 2016, Сряда


Рецепта 1 (при ангина): Смесват се в равни количества сок от червено цвекло и червена боровинка, като се добавя същото количество мед и водка. Престоява 3-5 дни.


Приема се по 1 с.л. 4 пъти на ден половин час преди ядене. Също така може в 1 чаша настъргано цвекло да се добави 1 с.л. ябълков оцет. Престоява 1 час, прецежда се и с течността се прави гаргара на гърлото 5-7 пъти на ден. След всяка гъргара се взима по 1 с.л. от предецената смес.

Рецепта 2 (при анемия): Смесват се в еднакви обеми сокове от цвекло, моркови и ряпа. Пие се по 1/3 чаша 4 пъти на ден половин час преди ядене. При малокръвие е полезна и туршията от червено цвекло.

Рецепта 3 (при гастрит): Употребява се варено цвекло или настъргано сурово цвекло, както и цвеклови листа, като се започва с 20-30 г 3 пъти на ден половин час преди хранене.

Рецепта 4 (при високо кръвно налягане): Сок от червено цвекло се смесва с наполовината на него количество мед. Приема се по 1 с.л. 4-5 пъти на ден. Пие се след хранене сутрин и вечер в продължение на един месец.

Рецепта 5 (при главоболие): Върху слепоочията се налагат пресни листа от червено цвекло.

Рецепта 6 (при стомашно-чревни проблеми): Настъргват се няколко глави червено цвекло. С тях се запълва една трета от трилитров буркан. Залива се с преварена вода и се добавят 150-200 г захар и 50 г натрошен черен хляб. Поставя се на топло място, за да ферментира. Полученият цвеклов квас подобрява работата на стомаха и червата.

Рецепта 7 (при запек): Сместа от равни части цвекло и мед е отлично слабително средство. При хроничен запек, особено при възрастни хора, е добре ежедневно да се яде по 100-150 г варено цвекло. Тази рецепта помага и при атеросклероза.

Рецепта 8 (за подобряване обмяната на веществата): Приема се по 1-2 с.л. сок от цвекло 4-5 пъти на ден.

Рецепта 9 (за отхрачване): Смесват се 1 чаша сок от червено цвекло, 5 с.л. захар, 5 с.л. водка и 1-1,5 с.л. пречистен глицерин. Приема се по 1 с.л. 3 пъти на ден.

Рецепта 10 (при фарингит и хроничен ларингит, съпроводени със сухота в носоглътката и хрипливост на гласа): Помага гаргара със сок от варено цвекло, която се прави 2-3 пъти на ден в продължение на един месец.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки