Луканка за вегани е хитът на „Фудтех 2016“


Луканка за вегани е хитът на „Фудтех 2016“
01 Март 2016, Вторник


Веган луканка, направена от зеленчуци, е една от изненадите на майсторите кулинари в работилницата „Сготви си здраве“, организирана по време на Международната изложба


„Фудтех 2016“, която се провежда от 24 до 28 февруари в Международен панаир - Пловдив. На нея са представени богата гама храни, както и оборудване за хранително-вкусовата промишленост.
Луканката без месо и веган сирене се комбинират в зеленчуков сач. Почитателите на този тип кухня ще научат в работилницата „Сготви си за здраве“ в палата 11 и как се приготвят палачинки от нахут и торта с овесен блат.

За онези, които предпочитат класическата кулинария, са уроците на майстор-готвача Росен Чакъров. В 126-годишна тенджера той ще сготви фермерски гювеч с балкански билки и домашна наденица. Опростен вариант на древна рецепта за хляб от лимец без квас и мая ще разкрие Стефка Диманова. „АпиАрт“ ще демонстрира обработка на пити мед.
Модерните храни са център на дебатите в 4-дневен форум, подготвен от Университета по хранителни технологии (УХТ). Дискусиите се провеждат в седем тематични направления, свързани с новостите в науката, технологиите и техниката, иновациите в производството и контрола, сомелиерството.

Как екстракт от отработен розов цвят може да подобри качеството на месото и месните продукти, ще обяснят учени от УХТ. Те са измислили и начин за оползотворяване на цигарените угарки, които са глобален екозамърсител.
Правилата за сервиране на вино и за неговото съчетаване с продукти ще бъдат обяснени в секция, посветена на винения и кулинарния туризъм.
Посетителите могат да се запознаят и с още много новости за хранително-вкусовата индустрия в палата 10, където участници в изложбата „Фудтех 2016“ показват машини, оборудване, материали и опаковки.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки