В отговор на вашите въпроси


17 Февруари 2016, Сряда


Интересувам се има ли изпитан метод в народната медицина за стопяване на миоми.
Донка Златева



Миомата представлява доброкачествен тумор, който се развива в мускулната тъкан на матката. Честотата на заболяването е 35-45% сред женското население, като пикът му е сред възраствовата група между 35 и 50 години, макар че напоследък често се среща и при по-млади жени.
Към възможните причини, водещи до развитието на миома, се отнасят: хормонални нарушения, аборти, генетична предразположеност, заболявания на щитовидната жлеза, диабет и др.
Диетолозите препоръчват промяна в храненето – отказване от мазна храна и употреба на повече продукти от растителен произход, както и включване на повече рибни блюда. Категорично са противопоказни сауната, горещата вана и дори почивката в страни с горещ климат.
Фитотерапия може да се прилага при по-малки размери на миомата.

Рецепта 1: Смесват се 1 част корени от девесил, 2 части корени от блатен аир, 2 части жълт кантарион, 1 част полски хвощ, 5 части шипки, 2 части глог, 3 части дяволска уста и 1 част подбел. 2 с.л. от билковия микс се заливат с 500 мл вряла вода и се варят на водна баня в продължение на 20 минути. След като изстине, се прецежда. Пие се по ½ чаша 3 пъти на ден половин час преди ядене.

Рецепта 2: 10 г нарязани на ситно стръкове от билката змийско мляко се поставят в 250 мл водка или силна ракия и се оставят да престоят 2 седмици, след което течността се прецежда. Приемът започва с по 2 капки на ден. Ежедневно се добавя по още една капка, докато количеството достигне 20 капки от настойката. След това се започва с намаляването на капките с по 1, докато отново се стигне до изходните 2 капки. Те се взимат разтворени в ½ чаша вода.

Рецепта 3: В продължение на няколко месеца се пие 3-4 пъти на ден чай от горска ягода (за приготвянето му се използва цялото растение).

Рецепта 4: Нарязана на ситно дяволска уста се поставя в съд с  водка или ракия (в съотношение 1:10) и се оставя да престои в продължение на 10 дни на тъмно и топло място, като периодично се разклаща. След това се прецежда и от настойката се взима по 30 капти 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Рецепта 5: Три грама жълт смин, по 2 г жълт кантарион и глог, по 1 г невен, лайка и зърнастец се слагат вечерта в термос с ½ чаша вряла вода. Пие се половин час преди хранене 2 пъти на ден по 1 чаша. Курсът на лечение продължава 3 месеца.

Рецепта 6: Смес от по 25 г брезови пъпки, пелин, бял равнец, невен, змийско мляко, корени от божур и прополис се залива с 1 л спирт. Оставя се да престои 2 седмици. Приема се 3 пъти на ден по 1 ч.л.

Рецепта 7: Смесват се равни части коприва и бял равнец. Взима се 1 ч.л. от сместа и се слага в 1 чаша вряла вода. Съдът се покрива плътно. След 2 часа настойката е готова за употреба. От нея се взима по ½ чаша 3 пъти на ден след ядене.

Рецепта 8: Смилат се 375 г алое, добавя се 625 г мед и 675 мл червено вино. Съдът се оставя да престои на тъмно място 5 дни. Приема се по 1 с.л. 3 пъти на ден половин час преди ядене.

Рецепта 9: 1 чаша кедрови ядки се измиват и се заливат с 500 мл водка или ракия. Пие се по 1 с.л. 3 пъти на ден преди хранене, докато не свърши настойката. Трябва да се проведат 3-6 такива курса (при някои миомата се стопява още след първия курс, но трябва да се направят задължително поне 3 курса). Много е важно да не се пропуска прием от настойката.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки