Работният им ден


13 Февруари 2016, Събота


4 февруари (четвъртък), 11.30 ч. След избора на Меглена Кунева за министър на образованието следва церемония по приемане на поста


от нейния предшественик Тодор Танев. Той смайва присъстващите журналисти с изказването: „Аз съм сигурен, че с нейния опит тя ще успее да докара до край и това, което е започнато, ще върви на добре. Сега ние поднасяме на всички едно от най-добрите интелектуални бижута, което може да има в момента в България - госпожа Кунева.“ Не става ясно какво точно ще продължава „бижуто“ - подмяната на историческата истина в учебниците ли или безкрайните далавери с тяхното издаване.

5 февруари (петък), 12,30 ч. Недоволна, че само ГЕРБ (с мълчаливото съдействие на ДПС и „Атака”) са подкрепили Кунева за шеф на Образователното министерство, председателят на парламентарната финансова комисия Менда Стоянова обвинява другите политически сили в Народното събрание, че клатят правителството.
„Сега някои политически партии клатят правителството, клатят стабилността. Това рефлектира върху подкрепата на правителството и върху стабилността, от която България се нуждае. Само че избори на никого не трябват. Още по-малко на държавата, на бизнеса и на хората”, размахва пръст Стоянова пред парламентарни репортери.

21.00 ч. „Клатенето на властта“ продължава - този път в Лондон където българите, живеещи в британската столица, засипват премиера с неудобни въпроси. Те са за негативния доклад на ЕК за съдебната реформа, за връзките му с Делян Пеевски, за „Яневагейт“ и скандала с есемеса до председателя на Върховния касационен съд. Понеже министър-председателят не успява да отговори нищо смислено и само шикалкави (виж коментара по-горе), че „са преборили контрабандата“, се налага преторианската му гвардия от съветници да го брани във „Фейсбук“.
„Това беше добре организиран сценарий. Трябва да престанат подобни преструвки и манипулации. Разбирам, че на журналистите е угодно да представяте една простотия в посоката, в която вашите собственици ви подбутват, но преди да пишете за разни фалшиви скандали е добре да проучвате по-добре събитията. Защо питате какво виждал в огледалото министър-председателя? Аз пък искам да питам какво виждат в огледалото собствениците на БТВ и Нова след среща с Делян Пеевски? За какво чакаше пред кабинета на премиера Лозан Панов и защо сега отрича контактите си с него? Забравихте ли, че Ченалова е подсъдима?“ , не сдържа гнева си в социалната мрежа шефът на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки