Пъстра палитра с новини от света


Пъстра палитра  с новини от света
12 Февруари 2016, Петък


Всеки с проблемите си, всеки с интересите си


ИД намери укритие, което никой няма да взриви

Журналисти от американското издание „Уол стрийт джърнъл“ публикуваха неотдавна статия за това, че бойци от терористичната групировка „Ислямска държава“ използват като убежище най-голямата дига в Сирия.
Кореспондентите на изданието са успели да установят, че джихадистите се укриват в дамбата в близост до град Рака. Там държат и най-високопоставените си и важни заложници. Те разчитат на това, че никой няма да посмее да бомбардира съоръженията там, иначе това би причинило гигантско наводнение в Сирия. По ирония на съдбата, дигата на река Ефрат е изградена от съветски инженери от московския институт „Хидропроект“. Тя бе превзета от бунтовниците на 11 февруари 2013 г.


Холандски фермери обвиняват руснаци
за кражби на... сирене


Както съобщава „Ди велт“ зачестяват жалбите на холандски фермери за кражби на най-скъпи видове сирена, които изискват и дълго време за приготвянето си. Те подозират, че в грабежите са замесени богати руснаци, тъй като заради въведените от Москва антисанкции в Русия е невъзможно да се намери качествено европейско сирене. По данни на пресата в Холандия, през изминалата година в страната са били откраднати 8,5 тона елитни сирена като Overjarig и Brockel например, на стойност над 90 хиляди евро.
Подобни посегателства като правило се регистрират в малки ферми, които не съумяват да си осигурят ефективна охранителна система, както в големите млекопреработвателни  предприятия. 


Лъснаха нови културни различия
между европейци и мигранти


Нови културни различия между европейци и мигранти попаднаха напоследък във фокуса на германските медии. Авторитетният „Франкфуртер алгемайне цайтунг” отбелязва, че за „бежанците” в Германия „европейските тоалетни все още са мистерия”. Изданието коментира, че те нямат опит с такива WC и не могат да ги използват, въпреки че на публичните места за тях са сложени специални указания с картинки. Вследствие на това често пришълците от Близкия изток и Азия свършват нуждите си в отходните места направо върху пода.

В тази връзка медията представя нова разработка на германски инженери, наречена „мултикултурна тоалетна”. Новият дизайн е показан за пръв път във вестника в материал със заглавие „Тоалетна, която всеки може да ползва”.
А междувременно Филандия се кани да реши още по-кардинално проблемите си с мигрантите, като просто ги настани в почти безлюдните територии на Лапландия.


Обама се оплака от интернета в Белия дом

В Белия дом има много места, където изобщо не може да се хване  Wi-Fi сигнал, оплака се в началото на седмицата Барак Обама. Покритието е непостоянно – допълни го и съпругата му Мишел в интервю за американската телевизия. Дъщерите им Саша и Малия също се ожалиха, че тази ситуация ги изнервя.
Американският президент великодушно заяви, че се опитва да подобри качеството на безжичния интернет за тези, които ще се нанесат в Белия дом след него.


Индийската икономика изпревари китайската

Индия обяви, че през последните три месеца на 2015 г. икономиката й е нараснала със 7,3 процента, изпреварвайки темпа на растеж на Китай, който за същия период е 6,8 процента, предаде в началото на седмицата „Асошиейтед прес”.
Прогнозите на експертите са, че в първото тримесечие на тази година Делхи ще отчете растеж от 7,8 на сто. Най-силен се очаква да е във финансовия сектор, туризма и производството, но земеделието и отбранителният сектор остават слаби, отбелязва статистическата служба.


В категории: Международна политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки