Цацаров поиска имунитета на депутат от ГЕРБ


12 Февруари 2016, Петък


Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ПП ГЕРБ Иван Миховски.

Автор: Десант

Искането е във връзка с проверка на Софийска градска прокуратура за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие.
На 2 октомври 2015 г. около 19.50 часа в гр. Троян по ул. „Васил Левски“ Иван Миховски управлявал автомобил „Мерцедес С 350“ и заради несъобразена скорост на кръстовището с ул. „Св. св. Кирил и Методий“ блъснал с предната лява част на автомобила си пешеходката М. Т. Жената получила три фактури, което според описанието на прокуратурата, довело до трайно затруднение на долните крайници за срок около 3-4 месеца.

Иван Миховски бил изпробван за употреба на алкохол с техническо средство – дрегер „Алкотест“, който отчел положителен резултат – 0,48 промила. На Иван Миховски е съставен акт, който той е подписал без възражения. Имунитетът му на народен представител обаче, представлява пречка за наказателното преследване на Иван Миховски. Това е и причината за внесеното от главния прокурор Сотир Цацаров искане за сваляне имунитета на Миховски. Повдигнатото срещу него обвинение по чл. 343, ал. 1, б. „Б“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК предвижда лишаване от свобода до 3 г. или пробация.
Иван Миховски е роден през 1980 година в Ловеч и по професия е инженер. Член е на Комисията по икономическа политика и туризъм. Няма внесени законопроекти.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки