Обратна връзка


12 Февруари 2016, Петък


Как полицаи от Пловдив заловиха измамница


Необикновено топъл се оказа тазгодишният 3 февруари – пекнало е приятно слънчице, сякаш въздухът трепти като прозрачен и те кара да излезеш навън. И даже пенсионерите са изпълнили градинките и парковете, за да се порадват на слънчевите лъчи.

Това е най-удобният момент за госпожа Измамницата – млада жена, облечена прилично и с тъмни очила, зад които крие очите си, оглеждащи се за следваща жертва. И ето срещу нея се задава самотна скромна пенсионерка. Тя я заговаря ласкаво, като демонстрира, че добре познава семейството и дъщеря й. После й иска малка сума назаем, да й купи уж дефицитно лекарство. Но пенсионерката в момента няма пари и измамничката я оставя.

Продължава пътя си и отново късметът й се усмихва. Друга жена в третата възраст почиства градинката пред блока си. Измамничката се представя, че идва от Канада, че познава дъщеря й, с която живеели врата срещу врата. Държи се мило, любезно и я прегръща фамилиарно като стара позната. Спечелва напълно доверието на пенсионерката и накрая й съобщава, че на другия ден се връща в Канада, но има поръчка от дъщеря й да й  извади важен документ от София, за което бабата трябва да й даде 128 лева. Доверчивата старица кани измамницата в апартамента си, за да й брои исканата сума, но в един момент се досеща за шашмата и веднага се обажда по телефона в Първо РПУ-Пловдив.

Полицаите реагират светкавично и докато мошеничката получава парите, двама от тях вече я чакат пред входната врата на апартамента.
Крадлата е арестувана и откарана в полицейското управление. Там се оказва, че тя е опасна рецидивистка и досега е измамила други 25 лековерни хорица, предимно пенсионери.

Така е осуетено едно грозно престъпление, благодарение на бдителни граждани и бързата реакция на достойните пловдивски полицаи, които заслужават награда.
Сега думата имат прокурорите и съдът в Пловдив.
А обикновените хора трябва най-сетне да проумеят, че не трябва да се дават никакви пари на непознати хора, независимо от това за какви се представят. 
Никола Динев,
Пловдив


И Панагюрище „въстана“ срещу подмяната на историята

Ръководството и членовете на структурата на НФСБ в Панагюрище подкрепят и се присъединяват към протестите на Карлово, Калофер, Сопот, Копривщица и други градове в защита на българската история и срещу подигравката с борците ни за свобода и независимост!
Панагюрци помнят и тачат свято събитията от април 1876 г. и се прекланят пред подвига на славните априлци. За тях е свидна паметта на Райна Княгиня, на Орчо войвода, на учителите възрожденци Марин Дринов и Павел Бобеков, Нешо Бончев и още много други наши съграждани, отдали живота си за патриотичното дело.

Открито се обявяваме против твърденията, че в България не е имало турско робство и осъждаме всяко едно посегателство върху историческата истина. Изказваме несъгласието си за подмяната на учебното съдържание и изваждане от учебниците на произведения, които будят възторг и изграждат патриотизъм в душите и сърцата на младите.
Нека се обединим и не позволим историята ни да бъде подменена, а децата ни – духовно  осакатени.

Младите хора са надеждата на Панагюрище и България. Сега те трябва да докажат, че са българи. В тези дни на трудности на тях се пада да възродят името, стабилността и честта на България – нашата единствена родина.
Затова искаме да ги призовем: Драги младежи, България преживя, оживя и ще живее чрез вас във вечността. Бъдете горди и достойни за нея!

ПП НФСБ – Панагюрище


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки