Безславен край на съдебната сага срещу Бисеров


12 Февруари 2016, Петък


Всуе, ако някой е разчитал, че делото срещу бившия заместник-председател на 42-то Народно събрание и депутат от ДПС Христо Бисеров ще е онзи така чакан от Брюксел

Автор: Десант

 съдебен процес, след който в България ще има осъден обитател на високите етажи на властта.
През седмицата научихме, че Софийският градски съд (СГС) е прекратил съдебното производство за пране на пари срещу Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков.

Преди това, с постановление от 3 февруари прокуратурата спря досъдебното производството срещу Бисеров и Ивайло Главинков. Тъй като с посоченото постановление СГС е осъществила правомощията си в срока, указан с разпореждането по настоящето дело от 21 декември 2015 г., същото дело подлежи на прекратяване, посочва в решението си съдия Атанас Атанасов от СГС. Разпореждането му не подлежи на обжалване.

Припомняме, че на 1 декември 2015 г. състав на СГС с председател Снежина Колева оправда бившия заместник-председател на 42-то Народното събрание и депутат от ДПС Христо Бисеров по всички обвинения за данъчни престъпления. Както е известно, делото бе решено в едно-единствено съдебно заседание, на което бе разпитан само един свидетел и прочетени две експертизи.
Иначе Бисеров беше даден на съд за три престъпления - неплатени данъци в особено големи размери, нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки с валутни ценности и за това, че не е декларирал пред Сметната палата пари по сметки в Швейцария.

През април 2015 г. СГС дори запорира по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) имоти и банкови сметки на обща стойност 1  555 883 лв., собственост на Христо Бисеров и Ивайло Главинков. След двете решения на СГС от декември 2015 г. и от февруари 2016 г. тези запори трябва да паднат.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки