„Червената кукувица“ заменя смахнатия професор


„Червената кукувица“ заменя смахнатия професор
РБ се провали с кадрите си в МОН, но не отстъпва територия. Танев си тръгна, Кунева идва. Един скандал отшумява, задава се друг, в пъти по-мощен
06 Февруари 2016, Събота


Свърталище на психари, чужди агенти и некадърници съсипва образованието и цялата държава

Автор: Стефан Солаков

Съвсем не подкрепям, „не подкрепям съвсем“, „подкрепям не съвсем“... Смахнатият професор с опасен блясък в очите нареждаше тези тайнствени словосъчетания пред ужасения поглед на един младок, доста пресилено наложен като тв водещ в най-голямата ефирна медия.
Професор Тодор Танев, който беше свален от поста министър на образованието и науката два дни след като вестник „Десант“ учтиво посъветва премиера Борисов да го изтегли от окото на гневния обществен тайфун, вече се изявява като телевизионна звезда и ръси невероятни езикови конструкции в публичното пространство.

Един внимателен анализ от професионален психиатър веднага ще установи прояви на биполярно разстройство, което безспорно е завладяло професора непосредствено след назначението му на високия пост преди година и два месеца. Оказа се, че властта в България, в една или друга форма, е способна да нанесе опасни за здравето повреди на хората, дръзнали да се хвърлят в нейните обятия.
Професор Танев беше съвсем нормален човек, оптимист и с чувство за хумор, преди да се отдаде на политическата кариера. Два пъти е гостувал в „Телевизионен форум“ на ТВ СКАТ и беше посрещнат с одобрение от зрителите заради експертните си знания и оценки в областта на политологията.

Впрочем той е един от създателите на тази сравнително нова научна дисциплина в СУ „Св. Климент Охридски“. Именно по тази причина Гражданският съвет в Реформаторския блок го предложи за министър във втория кабинет на Бойко Борисов, откъдето започнаха и неприятните приключения на нормалния тогава професор.
Все по-често погледът на министър Танев ставаше от странен по-странен, някаква болезнена мисъл непрекъснато глождеше съзнанието му и го държеше в състояние на постоянна възбуда. Зачестиха публични прояви с вкус на скандал, и то пред очите на нищо неподозиращите ученици и на техните преподаватели.

Ругатни по адрес на Ломоносов, Асен Златаров, Пиер Жулио Кюри, Наполеон Бонапарт... професорът не цепеше басма и на най-прочутите личности от пантеона на световната история и още в началото на миналата година принуди гостите на ТВ СКАТ да предупредят премиера Борисов относно застрашеното здраве на неговия министър.
Фаталните промени в поведението на Тодор Танев бяха забелязани и умело използвани от „петата колона“ на българските душмани и на техните вътрешни и външни централи, работещи срещу националната сигурност на България.

На нашите читатели отдавна е известно за стратегическите мераци на съседна Турция да промива мозъците на българското общество и да възстановява – постепенно, но последователно – реваншистката доктрина за възраждане на Османската империя.
Образованието у нас е една от главните мишени на чуждите идеологически диверсанти. Повече от четвърт век геополитическите стратези в Анкара чертаят контурите на новото етническо и духовно пространство на неоосманизма, придобили плътност и реални измерения в началото на ХХІ век с идването на власт в Турция на Реджеп Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието.

В един от първите доктринални документи, посветени на рекарнацията на османското величие, се посочват методите за проникване на тази идея в съседните страни, където компактни маси от населението изповядват исляма и изпитват патриотични чувства към „родината майка“ Турция.
Откъсването на тези общности от истинското им отечество и сепарирането им върху основата на осъвременената османска идеологема „една държава, една нация, едно знаме, един език“ се явява крайъгълен камък на турските емисари и на тяхното проникване в духовните системи на България и на други балкански страни, прекарали столетия под мрачния ярем на османското робство.

Срещу тази армия от провокатори и чужди агенти премиерът Борисов изправи крехката и доста чуплива психика на проф. Танев. Наскоро се разбра, че турското разузнаване е инсталирало „къртица“ не къде да е, а в сърцето на МОН – политическият кабинет на министъра е бил оглавяван от госпожа Мюйессер Солак близо година преди българското контраразузнаване да установи „топлите“ й връзки с анадолските специални служби.
Нищо чудно турските агенти да са използвали и силни психотропни средства за въздействие върху здравето на отговорния държавен служител и за неговото постепенно изолиране от текущите реформи в образователното ведомство.

Мястото на тази вестникарска страница е доста ограничено, за да разкажем на нашите читатели за разнообразните способи на турското разузнаване за тотално внедряване и разрушаване на основните тъкани в държавните и обществени формирования на една страна.
Само ще споменем набързо натрупалите се факти през последните години, доказващи разложителната дейност на многобройната турска агентура у нас. Още в началото на сегашния век шпионската група на ДПС трайно се настани в държавната администрация и нанесе чувствителни вреди в различни сектори на националното стопанство.

Пострадаха земеделието, търговията и националната индустрия, които буквално бяха удушени и после предоставени срещу жълти стотинки на напиращите към ЕС агресивни фирми и компании, управлявани от анадолски капитали.
Мюсюлманската религиозна общност у нас беше тотално обсебена от анкарската Дирекция по вероизповеданието (забележете – едно единствено вероизповедание), известно още като Дианет.

Стигна се до там, че главният мюфтия на България обяви на всеослушание, че не възнамерява да се подчинява на местните закони, а ще се ръководи от традициите и изискванията на ислямското правораздаване (шериат).
И най важното – главният удар беше насочен към изтриване на националната идентичност на българите и превръщането им отново в икономически и духовни васали – този път на наследниците на вековните им поробители.

Министерството на образованието и лудналият му ръководител се оказаха доста лесна плячка за добре подготвените и финансово обезпечени „експерти“ на османски реваншизъм.
Спомнете си само как проф. Танев с необяснима за нормалните хора наслада разказваше за антибългарската доктрина на турския премиер Давутоглу и дори я пропагандираше в голямата зала на БАН.

Времената са сложни и мнозина заподозряха министър Танев, а и не само него – куп наши учени също се облизват за финансова подкрепа отвън – в корупционни отношения с турското посолство в София – основен център за подкупване и вербовка на нашенски интелектуалци, готови да подкрепят стратегическите планове на днешното правителство в Анкара.
Запитан какво мисли за госпожа Кунева, която бе определена от премиера Борисов като негова заместничка, проф. Танев произнесе забележителните езикови абракадабри, поместени в началото на тази статия.

Неговите съмнения по отношение на новия министър на образованието са напълно основателни, защото дори в тяхната обща политическа формация – Реформаторския блок – госпожа Кунева е известна преди всичко като „червената кукувица“, свикнала да снася политически яйца в гнездата и на най-отдалечените от „десния сектор“ партийни организации.
Ще успее ли госпожа „Йес“ (европейския прякор на „червената снаха“ Пръмова) да преодолее традиционната си дащност по адрес на „големите началници“ в Брюксел и да устои на примамливите оферти на анадолските съблазнители – това предстои да разберем в най-скоро време.

Вестник „Десант“ и ТВ СКАТ остават на своя журналистически пост и ще следят внимателно всяка стъпка и обществена проява на новия просветен министър.
Патриотичният фронт ще бъде безмилостен както спрямо невежеството, така и срещу евентуалната продажност на новото ръководство на МОН. Зад нас са и родолюбивите сили в цяла България, на които вече им писна да бъдат изкупителна жертва на некадърните управници в София.


В категории: Коментари , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
MUNCHO
08.02.2016 13:48:52
0
0
,,EDNA DARZAVA,EDNA NAZIJA,EDNO ZNAME,EDIN EZIK,,-TOVA SA DUMITE KOITO VSEKI NOV AMERIKANSKI GRAZDANIN PROIZNASJA PRI POLAGANE NA KLETVATA ZA POLU4AVANE
NA AMERIKANKO GRAZDANSTVO.TAKA 4E ,,NEOOSMANISTITE,,I TOVA SA IZPLAGIATSTVALI.
AMI,DA GO PRILOZIM I NIE.A OTNOSNO G-N TANEV-NAI-DOBRE E DA BADE IZPRATEN NA
LE4ENIE NJAKADE PO-DALE4E.NAPRIMER NA OSTROVA NA ROBINZON KRUZO.ZACHTOTO KAKTO
KAZVA NARODA-LUD UMORA NJAMA...
1
targovez GRAF MONTE KARLO HRI
06.02.2016 14:19:01
0
0
s humor i fantasii ami shtom interesnite balgarski lideri sa podatlivi na shushdi pari vlijania ljubovni uslugi i taj kato ako liderite ne mogat da ispalnjavat zadalsheniata si poradi prishini kato zaboljavania i na vremenna nevmenjaemost ,psihishni zaboljavania ,podatlivost na vnushenia i korupzia ,na zloupotrebi s vlasta ,malodushie ,prostodushie ,strahlivost ,gordelivost,i pijanstva ,narkotizi i drugi negativni harakterni sherti to e dobre da se pravjat i v provinzialnite selishta triumvirati na ne poveshe ot trima za da moshe po lesno da se ustanovi koi sa vasmoshnite laskateli i koi predateli
koito da podpomagat balgarite i balgaria tam kadeto e neobhodimo .az imam nasabran opit kato samostojatelna multiobrasovana lishnost 20 godini shenen v zapaden berlin i 20 godini sled tova shivot v balgaria i trjabvashe da rabotja kato minjor,letez,podvodnishar,baletist,sportist boksjor karatist za da moga da se pensioniram na 35 godini osven tova
shetoh she v evrosajusa i nato kam koito prinadleshim ,polizai voenni tajni i drugi slushbi se pensionirat meshdu 50 i 60 godini a targovzite mogat da pravjat targovii dori i v pensionna vasrast ,a az imam mnogo stoka za prodavane kato predposhitam da ja prodavam na balgari za da mogat balgari da pravjat fabriki no mi preshili da si vsema pensiite verojatno njakoi si kotarazi i pisani i lisani v shismi i bes shismi za da me isnudvat da vsemam uslugite na sutenjori i sutenjorki i da plashtam za ljubovni uslugi ili da bada gigolo i da vsemam pari za ljubovni uslugi i zatova sam ot mnogo godini bes ljubovni uslugi i zatova obisham vseki shovek i vseki grad ,vseki narod spored tova kakvo mi e dal tosi shovek tosi grad tosi narod kojto poveshe mi e dal otkolkoto isdal to otiva v pljusa na vesnite kantara a kojto poveshe e kral otkolkoto mi e dam to toj otiva v minusa na vesnite kantara za targovzi .
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки