На Трифон Зарезан в Асеновград


На Трифон Зарезан в Асеновград
Тържествата в Асеновград бяха съпътствани от богата фолклорна програма
05 Февруари 2016, Петък


Родолюбци от регионалната структура на „Национален фронт за спасение на България“ в Асеновград взеха участие в традиционния празник на виното,

Автор: Десант

който се проведе в града в края на миналата седмица. Редом с тях гости на тържествата бяха заместник-председателят на НФСБ и народен представител от Патриотичния фронт Борис Ячев и лидерът на общинската структура на родолюбивата формация Милко Милков.

„Празникът на виното в Асеновград е начин за привличане не само на туристи в региона, но и да събудим интереса на младите хора към традиционни български отрасли като винарството и лозарството. Това ще спомогне да не забравяме миналото на нашия народ, както и да съхраним родовата памет на България за следващите поколения. Именно традициите са основата на това, което трябва да изгражда бъдещето на България“, отбеляза Борис Ячев.

По-късно той се срещна в пловдивското село Куклен с местни производители на вино и ракия. Те споделиха с него тревогата си от лобистките промени в Закона за акцизите и данъчните складове, съгласно които за малки обекти за дестилация вече ще се приемат казани за изваряване на ракия с обща вместимост до 500 литра, а не до 1000, както беше до момента.  Засегнатите от новите правила сега ще трябва да плащат двоен данък на хектолитър чист алкохол.

Борис Ячев увери производителите, че парламентарната група на Патриотичния фронт ще продължи да защитава техните интереси и припомни, че родолюбците са внесли в Народното събрание законопроект за връщане на предишните постановки в закона, според които за малки обекти ще се смятат казаните с вместимост до 1000 л.
„Националният фронт от създаването си провежда политика на подкрепа за българските винари и лозари, чиято висококачествена продукция е един от най-известните експортни продукти на България“, подчерта депутатът пред производителите от Куклен.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки