Гурме фирма печели търг за концесия на плаж


05 Февруари 2016, Петък


Фирма за производство на хранителни продукти ще стопанисва морския плаж „Варвара“ в община Царево.

Автор: Десант

Заповедта на регионалния министър е от края на януари и с нея за концесионер на плажната ивица е определено шуменското ООД „Гурме храни“, регистрирано    като икономически субект на 14 април миналата година.
На проведения през есента на 2015 г. търг дружеството е класирано на второ място. Тогава концесията печели софийската „Уейк ъп“, регистрирана в дните около търга, която е предложила наемна цена за обекта в размер на 10 844,40 лв.

Тя обаче така и не внася в определения срок дължимата сума (все пак според Търговския регистър капиталът й е... 20 лв.) и така плажът отива в ръцете на шуменското дружество. Неговото предложение е да плаща годишен наем от 6241,20 лв.
В случай че в 14-дневен срок и то не внесе нужната сума, много е възможно „Варвара“ да се стопанисва от софиянеца Цветан Парапитев, заел трето място в конкурса за наемател.

По времето, когато настоящият президент Росен Плевнелиев бе регионален министър, ивицата бе взета на концесия от бургаската фирма „Стели-77” ЕООД, която смущаваше плажуващите с шумен електрогенератор, монтиран, за да доставя ток на вдигнатия върху пясъка бар.
Дали за предстоящия летен сезон ще се полагат грижи за доскоро девствения плаж, предстои да разберем.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки