Рецепти за лечение на синузит


04 Февруари 2016, Четвъртък


Рецепта 1: Вземат се коренчета от бъз и се нарязват на парченца с дължина около 10 см. Една шепа от корените се слагат в 4-5 л вода.


Съдът се захлупва и се поставя върху огъня. Вари се 25 минути. С горещата отвара се правят инхалации. Болният се навежда над съда с течността и докато вдишва парите, покрива главата си с голяма хавлиена кърпа. Инхалациите се правят вечер преди лягане.

Рецепта 2: По 1 с.л. настърган хрян, брашно и оцет се разбъркват като каша. Сместа се нанася  върху парче двойна марля. Челото се маже с олио, след което върху него се поставя компресът с кашата нагоре, така че да не се допира до кожата. Държи се, докато започне да пари. Тази процедура се прави 4-5 вечери поред, като всяка вечер се прави нова смес.

Рецепта 3: Жълта хума се пече 3 дни на силно слънце. След това се счуква на прах върху дърво и се прави тесто. Слага се марля на носа и отгоре й – лапа от хума. Така се стои 2-3 часа. Отделно в 100 мл вода се сипва 1 ч.л. хума на прах, разбърква се и се изпива. Това се прави 3 пъти на ден на гладно в продължение на една седмица.

Рецепта 4: В 150 мл вода се поставя 1 с.л. риган, след завиране на течността се прибавя 1 с.л. пчелен мед. Отварата се вари на тих огън, докато остане 1/3 от течността. Прецежда се и се съхранява в чисто шишенце. Преди употреба се загрява леко във водна гореща баня и се капва по две-три капки във всяка ноздра три пъти дневно. Рецептата е изпитана многократно и предпазва от сигурна пункция на синусите.

Рецепта 5: 7 цвята от домашен карамфил и 7 цвята от живовляк се сваряват в 200 г вода. Слага се със спринцовка в ноздрите от прецедената отвара, след което носът се издухва.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки