Престъпни чиновници заличават националната памет


Престъпни чиновници заличават националната памет
Проф. Танев и турският посланик Сюлейман Гьокче на скандалната премиера на книгата „Стратегическа дълбочина“ на Давутоглу. Помните ли какви глупости наговори българският министър по време на това „събитие“?
30 Януари 2016, Събота


Агентурата на Анкара е проникнала на всички равнища в българската държава

Автор: Стефан Солаков

В началото на тази година с неочаквано и безпрецедентно изявление българският премиер Бойко Борисов за първи път изрази съмнение относно добросъседските отношения между България и Турция. Скандалите в ДПС и опитът на Анкара да въвлече и министър-председателя в махленската свада между Доган и Местан бяха толкова драстични, че дори иначе дебелокожият лидер на ГЕРБ усети коварната захапка на обожаваните доскоро от него анадолски „авери“.

Историческото признание на Борисов, че от сега нататък ще бъде „мнителен“ по отношение на Високата порта, бе посрещнато с доброжелателни ръкопляскания от журналистите на ТВ СКАТ и вестник „Десант“, които от дълги години насам се опитват да вразумят българските политици и да ги насочат към прозрението, споходило любимия ни премиер.

И тъй като желязото се кове, докато е горещо, веднага посъветвахме „голямото началство“, че освен с мнителност спрямо съседите от югоизток, трябва да се подхожда и с висока степен на бдителност, предвид постоянните им мераци да провокират напрежение и вмешателство във вътрешните работи на българската държава.
Навремето Роналд Рейгън, един от най-успешните президенти на САЩ, проговори на руски и със знаменитата фраза „Доверяй, но проверяй!“ обрисува съвсем точно и лаконично политическия подход на Вашингтон по отношение на Кремъл.

Сега е ред на нашия премиер Борисов да изпълни това историческо послание на днешните му началници в Белия дом. Междувременно и те го докараха до там, че отдавна не вярват в действията и замислите на своя дългогодишен верен съюзник Турция, както и на нейните днешни ръководители, превърнали тази голяма и влиятелна страна в огнище на агресивния ислямизъм.

След като отделихме достатъчно място, за да „погалим по главата“ бате Бойко и го поздравим за неговите, макар и закъснели, положителни прозрения, време е и за задължителната „подсечка“, която да му напомни, че следващият етап от „мнителен“ и „бдителен“ трябва да е „решителен“ – предизвикателствата срещу националната ни сигурност се трупат всекидневно и опасността от брутален „ипон“ (финална хватка в каратето) вече е надвиснала над занемарената чувствителност на държавата спрямо посегателствата срещу българската идентичност  и достойнство.

Във връзка с дългоочакваните реформи в нашето образование сред българската общественост отново бяха подпалени крайно нездравословни спорове относно „прочистването“ на учебните програми от „ненужния баласт“, който, според умниците в Министерството на образованието и науката (МОН), пречел на младите българи да запаметяват по-ефективно необходимите знания за израстването им като полезни членове на националната ни общност.

Както се и очакваше (защото не е за първи път), съкратените уроци пряко се отнасят към трагичното историческо минало на българите, свързано с петвековното турско робство и печалните последици от този мрачен период за общественото и културно изоставане на древната ни нация от ренесансовия възход и днешните върхове на европейската цивилизованост.

Министър Тодор Танев обича да се хвали, че е изтъкнат патриот и че никога няма да допусне орязване на родолюбивите текстове в учебниците по история и литература. Все по-често журналисти и анализатори го хващат в поредната лъжа и опит да се измъкне от отговорност като я прехвърли на по-ниските ешелони от експерти в МОН.
А там отдавна се вихри истинска касапница, в която загиват най-емблематичните произведения на националния дух и на драматичните борби на българския народ за свобода и духовно оцеляване.

Патриотичните медии ТВ СКАТ и вестник „Десант“ отдавна алармират, че опасните мини, заложени в МОН през близо десетгодишното мишкуване на ДПС в това стратегическо ведомство, в крайна сметка ще избухнат и ще поставят на изпитание както националната сигурност, така и политическото ръководство на страната.
Години наред показвахме как се променят учебниците на нашите деца и внуци и как турското робство се превръща в присъствие и даже в културно сътрудничество между два „братски“ народа. Поробена България постепенно изчезваше в разработките на турската агентура в МОН, за да се превърне в незначително човешко малцинство в държавата на османците и, забележете! Щастливо упражняващо човешките си и религиозни права – заедно с десетки още по-честити и доволни народности под благия поглед и хуманното отношение на цариградските султани.

Любопитен е инатът на сегашните чиновници на проф. Танев, които със зъби и нокти се опитват да разсеят съмненията, че са поредната маша – този път на партията на Касим Дал, която тихомълком се е намърдала на ключови позиции в МОН.
Въпреки че ни будалкат за уж непреодолими различия с ДПС. И тези потурнаци ловко пренасочват неудобните за турската „пета колона“ у нас текстове към учебниците в последната фаза на гимназиалното образование.

Т. е., към онези класове, в които учат само българчета, а на отпадналите още в прогимназията ученици от турски и цигански произход ще бъдат спестени подробностите за славните национални борби срещу варварите от Анадола, поробили голяма част от днешна Европа и продължаващи да тормозят спокойствието на цивилизованите народи.
Министър Танев, големият патриот, напоследък очевидно има видения, защото обикаля орталъка (майчин език!) и с блуждаещ поглед се кълне в духа на Ботев, обещавайки че ще запази литературното историческо наследство на нашите родолюбиви предшественици.

Преди половин година пак той се беше натоварил с налудничавата задача да въведе задължително изучаване на еврейския Холокост в българските училища под натиска на тогавашния израелски посланик в София. Утре кой знае какво ще й хрумне на тази ставаща все по-опасна и трагична персона в Министерския съвет на България.
Крайно време е премиерът Борисов да прояви решително обещаната мнителност и да привика лудналия професор на спешна среща за изясняване упоритото проникване на враждебни тенденции в най-чувствителната зона на националната сигурност.

Липсата на каквито и да е програми за родолюбивото възпитание на младите българи е изключително тревожна ситуация и кой друг, ако не главата на правителството, трябва да се намеси, за да попречи за изопачаването на историята и на заличаването на народната памет.
Тук особено нараства значението на Патриотичния фронт в Народното събрание и на неговите възможности да стопира вакханалията на турската агентура в системата на образованието.

И само там ли? Редовно уведомяваме нашите читатели и зрители за пипалата на турския октопод в здравеопазването (скандалът с ваксините и пръстовите отпечатъци); съдебната система (подкупване на съдии от Главното мюфтийство); вътрешните работи (кметове на ДПС се гаврят с българите); външните работи (министър Митов се подмазва постоянно на Анкара); тайните служби (турски агенти шетат необезпокоявани из България) и къде ли не още в различните етажи на обществено значимите сектори на държавата.

Ако престъпната камарила в МОН не бъде неутрализирана незабавно, това ще бъде удар преди всичко върху управляващите екипи на ГЕРБ и на Реформаторския блок. Особено на последните, които през есента на 2014 г. се заклеха, че ще „изчегъртат“ турския тумор от управлението на България.

Днес сме свидетели как мекошавите политици от т. нар. десен сектор вместо да изпишат вежди, вече са напът да „извадят очите“ на българската духовност и на националната идентичност. Подведени от турските „къртици“, прехвалените реформатори също се превръщат в потенциална опасност за българщината и достойнството на нашия народ.

На ход сега е премиерът Борисов, който е длъжен да докаже, че не е част от коварния заговор срещу България и незабавно да разчисти авгиевите обори на престъпното отношение спрямо паметта за нашите славни предци и за величието на древна България.


В категории: Коментари , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
pia desideria -skromni shelani
31.01.2016 07:34:17
0
0
ami kato si kupite knigata na ministar ,,,davutoglu,,,strategisheski dalboshini,,,kojato e vid ,,bjala kniga,,i ja preproshitate i podshertavate naj interesnite planove na njakoi turzi moshe da se vidjat kapanite zalosheni za balgaria i da se premahnat i da se napravi ,,bjala kniga,,za otstojavane na balgarski interesi v balgaria ,balkanite ,evropa i sveta v kratkosroshen i dalgosroshen plan i kam tasi bjala kniga da se napishe po malka ,,,siva kniga,,,
kojato da ne se puplikuva i da se shete samo ot balgarski inteligentni patrioti s balgarski proishod koito da ne pijanstvat i isdadat kakvo ima v knigata
1
playboy arbiter refer targove
31.01.2016 07:27:47
0
0
znashi spored mnogo mnenia ne samo na NDCV e dobre da se vidi kak mogat da se integrirat turskoto i ziganskoto malzinstvo v balgaria za da se ima polsi a ne vredi ot tova .taj kato turskoto i ziganskoto malzinstvo sa na raslishni niva na kultura mantalitet to tova trjabva da se reshava pootdelno .
no naj pravilno e mnenieto she vsishki koito sa rodeni v balgaria sa patrioti zashtoto dumata patriot idva ot frenskata duma patria koeto znashi rodina a na vseki mu e rodinata kadeto se e rodil i vsishki koito imat balgarski pasporti sa balgarski sagrashdani koito shivejat v balgaria a tesi koito shivejat isvan balgaria sa ili bivshi sagrashdani ili izselnizi emigranti .i taj kato ima golemi raslishia meshdu balgarskite turzi shivushti v balgaria i tesi koito shivejat v drugi strani i oshte po golemi raslishia s turzite rodeni i shivushti v turzia to e naj dobre vseki pootdelno da se ozenjava spored zaslugite si . i taj kato mnogo si iskat da ima v balgaria hora kato ot politbjuroto zarja ministri deputati i drugi koito da rabotjat bezplatno za balgaria to naj dobre e da si vnushavat she sa ot politbjuroto ,zarja,ministara,deputata i she rabotjat bezplatno za balgaria
az sled kato mi vnushavaha she sam shingis han ,stalin hitler franko gorbashov
bush klinton bil gates karlos slim helu kashoggi sultana na brunej shejha na katar i emiratite i drugi lishnosti koito sa spomognali i da strojat vidove magisheski vavilonski kuli i mislih donjakade kato tjah no nikoj ne mi plati si kasah she sam varshil shushda rabota verojatno nesasnatelno to im vnushih da se kashat na naj visokite etashi na vavilonskite kuli i ako ne mogat i ne iskat da mi dadat trajno tova koeto trajno shelaja da se hvarljat ot vavilonskite kuli ili vavilonskite kuli da se raspadat a tuhlite i kirpishite da otidat za stroeshi na SPA ZENTROVE I APARTAMENTI SHOPPING ZENTROVE ,,,AMORE,,,NNA NJAKOI OT KOITO DA BADA SOBSTVENIK .a tesi koito sa za balgaria ili rusia ili evrosajusa ili za druga strana to da im plashtat ottam za kojato strana i narod rabotjat sasnatelno ili ne .
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки