По искане на ПФ ще има промени в екипа на МОН


29 Януари 2016, Петък


Заради скандала с учебните програми депутати от Патриотичния фронт поискаха в четвъртък на среща с образователния министър Тодор Танев,


състояла се в парламента, три оставки на членове от екипа му – на заместничката му Ваня Кастрева, на началника на кабинета Мюйесер Солак и на шефа на дирекция „Образователни програми“ Евгения Костадинова.
Народните избраници от ПФ са настояли също така пред министъра да се върне предметът „Роден край“ на мястото на „Околен свят“, а изучаването на българската история да бъде приоритет и да присъства в учебната програма не само за пети, но и в десети клас.

Сред срещата с патриотите, министърът на образованието и науката Тодор Танев обяви пред журналисти, че ще има корекции в екипа му. Той не посочи конкретни имена, но даде да се разбере, че става въпрос за най-близкото му обкръжение. Танев информира, че свиква в понеделник заседание на политическия си кабинет, на което ще бъде взето и колективно решение кой да понесе отговорността заради новите учебни планове.


В категории: Образование , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки