Камерите за видеонаблюдение в Търново все още не работят


29 Януари 2016, Петък


През август миналата година във Велико Търново монтираха 36 камери за видеонаблюдение на рискови участъци като мярка за противодействие на престъпността,

Автор: Здравка Христова

но в момента системата не работи. Освен „слепите“ електронни очи, които гледат, но не виждат, са налични и два монитора и един компютър, на които оперативните дежурни в Общината могат да  следят кадрите от камерите.
Техниката понастоящем е неизползваема по причина, че няма избран интернет доставчик. Той трябва да изгради съответната кабелна мрежа и да предостави интернет услугата за осъществяване на видеонаблюдението, посочва в докладна записка до общинските съветници кметът Даниел Панов. На практика видеонаблюдението на проблемните и опасни участъци на територията на Велико Търново си остава мираж за неопределено бъдеще.

След убийството на 24-годишната студентка Вероника Здравкова в края на февруари миналата година в района на жп гарата във Велико Търново и вълната от протести и обществено недоволство, се намериха дарители, които да обезпечат осветлението и видеонаблюдението. На пътеката от Южния пътен възел до жп гарата, която постоянно се ползва от пешеходци и пътници на железниците, фирма „Хит" ООД изгради улично осветление за 6681 лв. и го дари на Общината.

На пътеката са поставени и 5 видеокамери за наблюдение. Електронните очи с компютъра, които са на стойност 2295 лв., са дарени на Общината от фирма „Бойдип" ЕООД. „Системата ни е действаща - в реално време информацията се наблюдава в Община Велико Търново, аз също я следя”, посочи пред „Десант“ шефът на охранителната фирма, направила дарението.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки