Турски пари и чиновници управляват исляма у нас


Турски пари  и чиновници управляват исляма у нас
Работещите в Дианета са турски държавни служители и получават своите възнаграждения от Република Турция
29 Януари 2016, Петък


Правителството на Ердоган командирова духовници в България и плаща заплатите им

Автор: Илияна Христова

Турски държавни служители проповядват ислям у нас, а правителството на Ердоган налива милиони в мюсюлманското ни вероизповедание. Това не е измислица на конспиратор, а официално съобщена информация миналата седмица от отговорни лица – българския премиер Бойко Борисов и главния мюфтия Мустафа Хаджи.
Новината обаче не предизвика скандал, прие се като нещо най-нормално. Сами преценете докъде е стигнал разпадът на българската държавност! Всъщност, „адекватен“ бе и ответът на обществото, което реагира с гробна тишина.

Предистория на премълчания скандал

Най-напред в деловодството на парламента се появиха няколко въпроса от депутата Димитър Дъбов (БСП) към премиера Бойко Борисов. Един от тях бе смущаващ - колко служители на Дирекцията по религиозните въпроси на Турция (Дианет) са командировани у нас, откъде получават заплати, как България ги контролира и заплашват ли по някакъв начин те националната ни сигурност?

Самите въпроси съдържаха добре известната в религиозните среди, но непозната на широката публика информация, че Турция е командировала духовници у нас.
Дъбов визираше и конкретен пример – този с имама на Томбул джамия Ибрахим Йълмаз, служител на Дианета, който упражнявал религиозна дейност съобразно турските порядки, а и контролирал отпусканите от съседната ни държава средства.
Видно е, че депутатът съобщава и още един интересен факт – Турция инвестира пари в мюсюлманското ни вероизповедание.
И двете информации на Дъбов бяха потвърдени.

Официално, без никакво притеснение

“За периода 2014 г.-2015 г. двадесет и трима свещенослужители на Дианет са командировани в България. Работещите в Дианета са турски държавни служители и получават своите възнаграждения от Република Турция”, отговори писмено Бойко Борисов.
В опит да успокои страстите, премиерът заявява, че Анкара командирова такива хора не само у нас, но още и в  Германия, Австрия, Холандия, Франция, както и в други държави от ЕС. А и че други вероизповедания също пращат служители у нас.

“Отговорността за дейността на чуждестранните свещенослужители се носи от поканилите ги централни ръководства на религиозните институции, регистрирани от Софийски градски съд”, завърша премерът.
Разбрахте, нали – Борисов казва, че Турция е пратила 23-ма души в последните 2 години. Правителството на Ердоган плаща заплатите им, а българската държава по никакъв начин не ги контролира. Най-интересно е какво отговаря премиерът на конкретния въпрос на Дъбов заплашена ли е националната ни сигурност? Нищо. Просто нищо. Няма и думичка в отговор на това безпределно добре формулирано питане.

След още два дни долетя и новината, че Турция налива 2 млн. лв. годишно в нашето мюсюлманско вероизповедание. Призна го главният мюфтия Мустафа Хаджи на отчетно-изборната конференция, на която бе преизбран. Той щедро благодари за подарените милиони и тържествено отчете, че с тях се финансират образователните програми.
Схванахте и тук, нали – Борисов казва, че мюфтийството “отговаря” за командированите от Турция служители. Обаче същата Турция излива милиони в същото това мюфтийство. Т.е. то “отговаря” за контрола върху ръката, която го храни. Вече е ясно какъв точно “контрол” се упражнява.

Не се знае обаче защо Борисов оповестява пратените турски чиновници само през последните 2 години. Ами преди това? Различни информации сочат, че пълномощниците на Турция в момента са около 90, а с отпусканите милиони се издържат някъде към 200 имами в страната.
Повече от ясно е, че правителството в Анкара е взело на ръчно управление мюсюлманското изповедание у нас.
Потвърди го и експертът по радикален ислям Алекс Алексиев. "Турция не само се опитва, а и успява да повлияе на България. Нашето мюфтийство е под контрола на Турция. Това е уронване на нашия суверенитет!”, заяви пред bTV той.

И поясни какво всъщност прави Дианета: “Трябва да се разбере нещо, което не е много ясно на нашето общество, пък и на така наречените ни експерти - Директора за религиозни дела в Турция е създадена от Ататюрк през 1924 г. с една единствена цел - да предотвратява радикализирането на турския ислям. От 2003 г., когато Ердоган дойде на власт, тази организация получи близо 5 пъти повече пари (в момента около 2 милиарда и половина), за да прави точно обратното." Чу ли някой страшното предупреждение на Алексиев? Не.
Цялото ни общество живее като щраус – опасните истини ни заливат, съобщават ни ги без притеснение, а ние се правим на глухи и слепи, заровили глави в пясъка.


Разграден двор

Изминалите няколко дни ни дадоха още няколко доказателства, че България е разграден двор:
“Броят на чуждестранните служители, пребиваващи в страната по покана на вероизповеданията, е няколкостотин други в различни религиозни институции - Католическата църква, Юдейското вероизповедание, Арменската апостолическа православна църква, мюсюлманското изповедание, евангелските църкви, Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, Свидетелите на Йехова и други, в това число и Българската православна църква”, заяви Бойко Борисов в “успокояващия” отговор до Дъбов. Т.е,. страната ни е пълна с чужди религиозни дейци.

България не посмя да изгони нито един турски дипломат заради провокацията с Местан. Към медиите бе спусната информация, че генералният консул в Пловдив Алпер Акташ е отзован, но се оказа, че просто е преназначен на длъжност в турското президентство.
Близо 10 години в малкото казанлъшко градче Крън деца на българи мохамедани от Родопите незаконно се обучават в нетрадиционно за исляма направление, съобщи БНР. Властите са забранили малчуганите да пребивават в изграденото с парите на международна ислямистка организация общежитие, но дейността си съществува, ръководи се от емисар от Истанбул.

Али Качан, жител на Крън, коментира пред БНР: “Аз бях в основата на създаването на този пансион, тъй като имах вярата, че ще бъде изграден пансион за помагане на бедни лица за изучаване на Корана. Но след като разбрах, че са от някаква секта, аз се разграничих от тяхната дейност. Няма лоша религия, има лоши изпълнители.”


Нашето мюфтийство е под контрола на Турция. Това е уронване на суверенитета ни, заяви експертът по радикален ислям Алекс Алексиев Генералният консул в Пловдив Алпер Акташ не бил отзован, ами назначен на по-висок пост

В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки