Разсекретяване на здравни досиета


28 Януари 2016, Четвъртък


В продължение на дълги години господстваше догмата, според която масите и събитията правят историята, а не личностите. В наши дни решаващата роля на индивида

Автор: доц. д-р Гео Нешев, дн

отново излезе на преден план. Същата аксиома важи и за културното развитие на човечеството. Ако се обърне внимание само на някои дати от последните 50 години, ще се открият значими за цялото човечество събития, които са свързани с личности, чиито здравни досиета, държани в тайна досега, определено са повлияли хода на историята. Тук ще разсекретим няколко от тях.

1934 г. Под влияние на заплахите от териториалните претенции на Хитлер английски и френски държавници се събират в Стреза. Идеята е да се съюзят с Мусолини и да му позволят да създаде „римска“ империя в Африка. Франция се представлява от Лавал, Англия – от Мак Доналд. За него впоследствие се разкрива, че е страдал по същото време от болестта на Алцхаймер (старческо слабоумие).
Най-неочаквано той декларира, че няма да подпише никакъв договор, ангажиращ Англия с европейския континент. Мусолини веднага разбира какви облаги може да извлече от гафа на английския министър-председател, не подписва никакъв договор и тогава става съюзник на Хитлер.

1939 г. Англия и Франция влизат във война с Германия. Генерал Гамьолен е произведен генералисимус. Той обаче показва обезпокоящи признаци на умствена недостатъчност, в резултат на което допуска груби стратегически и тактически грешки. Това довежда до загубата на почти цялата му армия в капана, поставен от Хитлер в Белгия. Впоследствие се оказва, че генералът е бил болен в третия стадий на сифилис, което дълго време се е пазело в тайна.

1942 г. След блестящите си победи в Европа Хитлер забуксува в Русия и загубва битката при Сталинград. Той страда от високо кръвно налягане – 170/130, от болестта на Паркинсон и от последиците от злоупотребата с амфетамини.

1945 г. В Ялта се провежда срещата между умиращия Рузвелт (той ще си отиде от този свят само 6 седмици по-късно) и намиращите се в добро здраве Сталин и Чърчил. Американският президент по време на рандевуто е бил в хипертонична криза с кръвно налягане 240/130, усложнено с аритмична сърдечна дейност. Той изпитва в резултат на това затруднение да участва и да ръководи дебатите, от което Сталин излича огромна полза, за да наложи своята воля в Източна Европа, независимо от протестите на Чърчил.

1956 г. Това е годината на военната авантюра на английския министър-председател Антъни Идън за окупиране на Суец. Идън страда от множество микроскопични запушвания на мозъчните кръвоносни съдове, в резултат на което няма адекватни реакции. Независимо от постигнатите военни успехи, той се уплашва от съветските оръдия и иска спиране на огъня. След това изчезва в Ямайка, оставяйки Англия в окаяно политическо и икономическо състояние.

1973 г. Голда Мейър в пристъпи на болестта на Валденщрьом, която лекува при най-голяма тайна, се доверява на генерал Даян, който пък е бледа сянка на това, което е бил. В резултат Садат успява да го изненада и в продължение на няколко дни, до пристигането на американски войски, съществуването на израелската държава е поставено на карта.
По сп. „Медицина и хигиена“, Швейцария


В категории: Горещи новини , Алтернативно лечение

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки