Родолюбците със своя структура в Стралджа


Родолюбците със своя структура в Стралджа
Областният координатор на НФСБ за Ямбол Неда Карска (вдясно) отговори на многобройните въпроси на симпатизантите за перспективите, задачите и бъдещето на родолюбивата формация
22 Януари 2016, Петък


През 2016 г. продължава процесът на разширяване на структурите на „Национален фронт за спасение на България“.


Първата за годината нова общинска организация на родолюбивата формация бе учредена на 16 януари в град Стралджа - известен с това, че в него се намира един от най-старите православни храмове в страната „Св. Архангел Михаил“.
На въпросите на местните патриоти, отнасящи се до перспективите, задачите и бъдещето на партията, отговори общинският съветник на НФСБ в Ямбол и областен координатор на партията Неда Карска.
В новата структура на партията на СКАТ влязоха хора, които имат активна обществена позиция за проблемите на града. Начело на патриотите застана земеделският производител Стоян Георгиев.

„Ситуацията в община Стралджа е сложна и тежка. Към лошата икономическа обстановка трябва да се прибави и обезлюдяването на региона. Тук обаче има голям интерес към идеите на Националния фронт, както и към инициативите на народните представители от партията. Предстои ни много работа, защото в малък град като нашия хората са обезверени от безработицата и бедността“, отбеляза новоизбраният председател.
В партийната работа ще му помага Нели Радкова, която стана секретар на местните родолюбци.

„Израснала съм в Стралджа – град, който през последните години бе напуснат от много млади семейства заради високата безработица. Тъй като аз самата съм майка, иска ми се децата ми да растат в своя роден град и ще се радвам чрез НФСБ да помогна това да се случи“, сподели Радкова.
Най-големите проблеми на жителите на Стралджа е липсата на адекватна социална политика, обезлюдяването и най-вече нарасналата в последните месеци битова престъпност – дело на цигани.

„В новата структура влязоха хора, които имат активна обществена позиция за проблемите на града. Една от първите стъпки на Националния фронт в Стралджа ще бъде да повдигнем въпроса за бавната и неефективна работа на общинската администрация, което много затруднява фермерите и местния дребен бизнес. Освен продължаващите цигански набези, напоследък има и сериозна опасност от нарастване на престъпността заради бежанския поток. Много често каналджиите прекарват големи групи мигранти през градчето или неговата околност“, обобщи в края на учредителното събрание Неда Карска.
През следващите седмица предстои да бъде създадена и структура на партията на СКАТ в ямболското село Зимница.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки