Зелена зона за отдих и спорт оформят в коритото на р. Марица


Зелена зона за отдих и спорт оформят в коритото на р. Марица
22 Януари 2016, Петък


Алеи, зелена зона за отдих и спорт с различни атракции ще бъдат оформени в коритото на Марица, след като бъде изпълнен проектът за укрепването и социализацията му.

Автор: Камен Колев

Обществената поръчка за ремонтните дейности бе спечелена от софийското дружество „Проджект планинг енд мениджмънт", което предложи два пъти по-ниска цена от първоначално обявената от 250 000 лв.
Консултантско-проектантската фирма ще проектира за 120 000 лева, от които 48 000 лв. са заложени за идейното предложение и 72 000 лв. – за техническата разработка. Победителят в конкурса за обществена поръчка обяви и максимално кратък срок на изпълнение - 65 дни. „Проджект планинг енд мениджмънт" се обоснова, че има своя система за управление на проектен цикъл, която дава възможност за бързо и качествено генериране на технически и проектни решения.

Компанията е основана през 2007 г. и е работила по проекти в Източна Европа, Западни Балкани, Западна Африка, Африка, Централна и Средна Азия, Югоизточна Азия и Латинска Америка. По социализацията на коритото на Марица ще работят трима пътни инженери, двама геодезисти, двама специалисти по хидротехническото строителство и един инженер по хидромелиоративно строителство, както и студенти в магистърски програми по архитектура и геодезия.

Проектирането засяга 10-километров участък – от околовръстното шосе до изградения шлюз в източния край на града, а коритото на реката ще се преоформи в отсечката от Гребната база до остров Адата. Бреговете на реката ще се рехабилитират, ще бъдат създадени и зони за пешеходци и велоалеи. Идеята е речното корито да свързва в едно цялостно пространство парк „Отдих и култура", Пешеходния мост заедно с Главната улица, Панаирното градче и Водната палата.

В обявената от Община Пловдив обществена поръчка участваха четирима кандидати - Центърът за научни изследвания и проектиране към УАСГ – София, „Агора 66" ООД, „Геоконструкт" ЕООД и „Проджект планинг енд мениджмънт" ООД.  Центърът за научни изследвания и проектиране бе отстранен от конкурсната комисия заради прозрачни пликове с техническото и ценовото предложение.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки