Започна подписването на договори по „Млад фермер"


Започна подписването на договори по „Млад фермер
19 Януари 2016, Вторник


Започна договорирането по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“, известна в стария програмен период като „Млад фермер".


Шефът на ДФ „Земеделие“ Румен Порожанов призна, че е имало забавяне на разглеждането на подадените заявления по тази подмярка, но причината била, че в края на 2015 г. приоритет за Фонда е било разплащането на реализираните проекти по ПРСР 2007-2013 г. Забавянето се дължи и на констатирани по време на проверките при някои проекти порочни практики. „Такива проекти ще отпаднат“, категоричен бе Порожанов.

На пресконференцията той съобщи, че от 11 януари започва и ранкирането на подадените проекти по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“. Разчетите на ДФЗ са обработката на заявленията да приключи до 2 февруари.
Румен Порожанов допълни, че се прави анализ на ситуацията по подмерки 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства" и 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ във връзка с големия брой подадени проекти с многократно надвишаващи определения бюджет заявени разходи.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
playboy targovez parfjumsho
19.01.2016 14:48:23
0
0
kato sheta za segashnia shivot na fermeri zemedelzi seljani si spomnjam za daleshnite vremena i za sled daleshnite vremena kogato sa mi obsebvali sasnanieto i sa sheli i talkuvali pogreshno tova koeto sheta i pisha .
naprimer jkupih si vestnik v kojto pisheshe s edri bukvi spomeni za parvata svetovna vojna ,,,moite prijateli ,rodnini po bojnite poleta ,,,
i kogato kraja na 80 tte godini predi padaneto na berlinskata vojna opasnosta ot svetovna vojna beshe kakto pri kubinskata krisa 1961 godina to moshe bi i s pomoshta na vsevishni sili i vlijatelni hora spomognah da se otbegne svetovna vojna v kojato mosheshe da zaginat prijateli i rodnini ot zapada ,istoka,juga ,severa . za tesi sabitia ima mnogo arhivni materiali v berlin i golemite stolizi po sveta . koito otvreme navreme se istarguvat pri tesi koito imat islishni pari za tova i iskat da pishat memoari za minali sabitia naprimer zjalata berlinska stena dalga okolo 100 kilometra beshe razprodavana na vsjakade po sveta no taj kato e bila sobstvenost na istoshno germanskata darshava to balgari mosheha samo da si kupjat no ne i da prodavat ot stenata i zashtoto ne sa ja stroili i finansirali az kato shitel na zapaden berlin mosheh samo da nabljudavam tesi sabitia bes da moga da vlijaja i v moja polsa i v polsa na balgaria i balgarite sega blagodarenie na novite poloshenia balgarite sa svobodni da patuvat i rabotjat v evrosajusa i po sveta koeto pravjat i nad 2 miliona balgari mnogo ot tjah kato v romana nemili nedragi no slava bogu ima i uspeli i uspjavashti gastarbejteri kato mene .
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки